Ο προπονητής της Σερίνα Γουίλιαμς έδωσε μια εκτενέστατη συνέντευξη τύπου στη Μελβούρνη υμνώντας την αθλήτρια του, Σερίνα Γουίλιαμς, για την οποία είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει το φετινό Αυστραλιανό Όπεν!


Γνωρίζει τη Σερίνα Γουίλιαμς όσο ελάχιστοι!

Η επαγγελματική σχέση του Πατρίκ Μουράτογλου με τη Σερίνα Γουίλιαμς ξεκίνησε το 2012 και συνδέεται με την περίοδο “δεύτερης νιότης” της Αμερικανίδας τενίστριας που έχει κερδίσει έκτοτε πολλαπλά Major, χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και αναρίθμητες άλλες διακρίσεις!

Το πόσο πολύ εκτιμά τον άνθρωπο αλλά και την αθλήτρια Σερίνα, έδειξε με κάθε τρόπο στην εκτενή του συνέντευξη τύπου ο έμπειρος coach, που απάντησε στις πολλές ερωτήσεις των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων.

“Η Σερίνα είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που δεν συναντάς εύκολα. Βασικά είναι μοναδική. Ο τρόπος που σκέφτονται οι πρωταθλητές δεν μοιάζει με αυτόν των υπόλοιπων ανθρώπων. Να σας πω μια ιστορία: όταν την ανέλαβα, είχε να κερδίσει το Ρολάν Γκαρός από το 2002 και μου ανέφερε αυτήν της τη δυσκολία. Κάναμε συγκεκριμένο πρόγραμμα και όντως κέρδισε ξανά το Γαλλικό Όπεν το 2013 μετά από έντεκα χρόνια. Μετά την απονομή έκανε ασκήσεις αποκατάστασης και μου ζήτησε να πάω μαζί της. Και εκεί μου είπε: τώρα πρέπει να κερδίσω το Wimbledon! Αυτή είναι η Σερίνα. Μέσα σε δέκα λεπτά είχε ήδη οραματιστεί τον επόμενό της στόχο και ήταν συγκεντρωμένη σε αυτό”.

Πιστεύει ακράδαντα ότι η Σερίνα θα κερδίσει το Σάββατο τον 24ο Grand Slam τίτλο της!

“Δεν μπορώ να δω το μέλλον αλλά πιστεύω ότι θα κερδίσει το τουρνουά. Αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ! Είναι πανέτοιμη για να το πάρει. Πέρσι, παρά την τεράστια προσπάθειά της, δεν ήταν ακόμα έτοιμη για να κερδίσει ένα Slam. Έχει διαφορά το να φτάνεις στον τελικό από το να το πάρεις! Μετά την εγκυμοσύνη χρειαζόταν πολύς χρόνος για να φτάσει ξανά εκεί που ήταν. Φέτος είναι και πάλι η γνωστή Σερίνα!” ανέφερε με αυτοπεποίθηση.

Απέφυγε να σχολιάσει οποιαδήποτε ερώτηση αναφερόταν στα συμβάντα του περσινού τελικού του US Open όπως είπε “για να μην αποπροσανατολίσει την παίκτριά του”.

Εκτιμά, πάντως, πάρα πολύ τη Σερίνα σαν άνθρωπο.

“Η Σερίνα είναι πρώτα απ’όλα πιστή. Συνδέεται με ανθρώπους και δεν τους παρατά εύκολα. Μετά είναι υπεύθυνο άτομο και αναλαμβάνει πλήρως τα κακά αποτελέσματα. Δεν μου έχει πει ούτε μια φορά ότι φταίω εγώ για κάτι ακόμα και αν εγώ νιώθω ότι φταίω! Αυτό τα λέει όλα, δεν το κάνουν πολλοί αυτό…” κατέληξε ο Μουράτογλου που παρακολουθεί από το stand του Στέφανου Τσιτσιπά και τους αγώνες του Έλληνα τενίστα μιας και ο πρωταθλητής μας έχει την προπονητική του βάση στην ακαδημία του Γάλλου coach.

Κώστας Αϊτάκης