Οι δύο πρώην ημιφιναλίστ του Μόντε Κάρλο…ζορίστηκαν αρκετά μέχρι να φτάσουν στην πρόκριση για τη φάση των “16” του τουρνουά με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ να επικρατεί με 7-6(6), 5-7, 6-2 του Αλεξάντρ Μουλέ μετά από 2 ώρες και 48 λεπτά, ενώ ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ κέρδισε τον Βαλεντίν Βασερό με 4-6, 6-3, 6-1 μετά από μια ώρα και 51 λεπτά.
Medvedev Comes Through 😮💨
Daniil Medvedev defeats Muller 7-6 5-7 6-2 after 2hrs 47mins to advance in Monte-Carlo#RolexMonteCarloMasters pic.twitter.com/QRxuu2qCYV
— Tennis TV (@TennisTV) April 9, 2025
Ο Μεντβέντεφ, των 47 αβίαστων λαθών (8 διπλά) είδε τον Μουλέ να προηγείται δύο φορές με break στο 1ο set (1-0, 4-3), με τον Ρώσο να απαντάει και στις 2 περιπτώσεις (3-3, 4-4) και τον Γάλλο να κάνει το 6-6 σβήνοντας δύο set-points του αντιπάλου του.
Στο tie-break ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε με 4/0 και 5/2, αλλά ο Μουλέ ισοφάρισε σε 5/5 και 6/6, με τον Ρώσο όμως να κατακτά τους τελευταίους δύο πόντους και μαζί και το set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.
Στο 2ο set ο Μεντβέντεφ βρήκε break στο 9ο game κάνοντας το 5-4, έχοντας την ευκαιρία μάλιστα να κλείσει και το παιχνίδι, ωστόσο ο Μουλέ πήρε πίσω το χαμένο του service (5-5) και στη συνέχεια με hold και νέο break έκλεισε το set με 7-5 ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο decider set ο Μεντβέντεφ κυριάρχησε απολύτα, καθώς με 2 breaks προηήθηκε με 5-1 για να σφραγίσει λίγο αργότερα την πρόκριση για τον 3ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ ντε Μινόρ που λίγες ώρες νωρίτερα κέρδισε επίσης δύσκολα τον Τόμας Μάχατς με 3-6, 6-0, 6-3.
Από την πλευρά του ο Ντιμιτρόφ απάντησε στο γρήγορο break του Βασερό (2-1), ισοφαρίζοντας σε 3-3, όμως με νέο break και hold αμέσως μετά ο Μονεγάσκος κατέκτησε το 1ο set με 6-4 κάνοντας το 1-0.
Nothing but respect! 🤝@GrigorDimitrov ends the dream run of home-favourite Valentine Vacherot with a 4-6 6-3 6-1 win over the Monegasque pic.twitter.com/Nn2V1OdaAl
— Rolex Monte-Carlo Masters (@ROLEXMCMASTERS) April 9, 2025
Μάλιστα στο 2ο set ο Βασερό κατάφερε να βρει και πάλι πρώτος break (3-2), όμως αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game του στο set με τον Ντιμιτρόφ να παίρνει τα επόμενα 4 games φτάνοντας στο 6-3 και στο 1-1.
Στο 3ο σκέλος ο Βούλγαρος πίεσε αφόρητα το service του Βασερό, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρατήσει το service του σε κανένα service-game. Ο Βούλγαρος με 4 break και 2 hold πήρε τελικά την πρόκριση για τους “16” εκεί όπου τον περιμένει το πρόσωπο της ημέρας, ο Αλεχάνδρο Ταβίλο που κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς νωρίτερα μέσα στην ημέρα.
MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)