Η Κόκο Γκοφ δεν έχει την πολυτέλεια να αγωνίζεται σε πολλά τουρνουά μέσα στη χρονιά, καθώς δεν έχει κλείσει ακόμη τα 16 χρόνια ζωής. Η νεαρή Αμερικανίδα, ανακοίνωσε πως θα παίξει μόλις μια φορά πριν το US Open…


 

Όπως ορίζουν οι κανονισμοί της WTA, τα κορίτσια κάτω των 16 ετών που θέλουν να αγωνιστούν στο γυναικείο επίπεδο (καλή ώρα η Γκοφ), μπορούν να παίξουν μέχρι επτά τουρνουά μέσα στη σεζόν.

Η “Κόκο” θα κλείσει τα 16 χρόνια ζωής τον Μάρτιο του 2020 και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αγωνιστεί σε περισσότερες από επτά διοργανώσεις μέσα στη σεζόν.

Προκειμένου να μην… ξεμείνει νωρίς, μιας και έχουν απομείνει τέσσερις γεμάτοι μήνες δράσης στο Tour, έκανε γνωστό πως θα παίξει μόλις μια φορά πριν το Αμερικανικό Όπεν του Αυγούστου.

Εκεί, φυσικά, θα χορηγηθεί μια Wild Card για το κυρίως ταμπλό του θεσμού, από τους διοργανωτές. Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Γκοφ θα ανακοινώσει σε πιο τουρνουά προετοιμασίας ενόψει Νέας Υόρκης, θα αγωνιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως με την πορεία της μέχρι τον 4ο γύρο του πρόσφατου Wimbledon, η Γκοφ αναρριχήθηκε στο Νο141 του κόσμου, μιας και κέρδισε 172(!) θέσεις αυτή την εβδομάδα.

 

Δημήτρης Χαλιάπας