Ο προπονητής του Ράφα Ναδάλ και πρώην Νο1 στον κόσμο Κάρλος Μόγια μίλησε για την προοπτική του Ισπανού να καταφέρει να κερδίσει και τα 4 Grand Slams φέτος μετά τους θριάμβους σε Australian Open και Roland Garros:

“Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος και αυτή τη στιγμή ο Ράφα είναι ο μόνος που μπορεί να τον πετύχει φέτος. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που είναι σε θέση να το πετύχει, αλλά το βλέπουμε ως κάτι μακρινό, είναι μόνο στα μισά του δρόμου.

Αυτή τη στιγμή δεν χάνει τον ύπνο του, ως ομάδα λίγα πράγματα μας κρατούν ξύπνιους τη νύχτα και αυτό δεν είναι ένα από αυτά. Πρέπει να πάμε σιγά σιγά, δεν είναι κάτι για το οποίο μιλάμε, δεν είναι πρωταρχικός στόχος, αν και δεν πρόκειται να το παρατήσουμε.”

Ο Ράφα που δεν έχει παίξει μετά τη νίκη του στο Παριζιάνικο Slam, ταξίδεψε τη Δευτέρα στο Λονδίνο όπου συμμετέχει στο exhibition τουρνουά στο Hurlingham Club αυτή την εβδομάδα, μαζί με τους Τζόκοβιτς, Αλκαράθ και Ρουντ. Μάλιστα χθες κέρδισε με εμφατικό τρόπο τον Σταν Βαβρίνκα δείχνοντας καλά σημάδια για τη συνέχεια στο χορτάρι.

“Είχαμε μια αρκετά καλή εβδομάδα προπόνησης στη Μαγιόρκα, αν και το χορτάρι εκεί είναι λίγο διαφορετικό από το Λονδίνο, ίσως γι’ αυτό χρειάζεται λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στο χορτάρι στην Αγγλία.

Αυτή τη στιγμή, το σημαντικό είναι ότι περνάει χρόνο στο γήπεδο και ότι το πόδι του είναι καλά, σιγά σιγά θα ανεβάσει ρυθμό, ελπίζουμε επίσης ότι η κλήρωση θα βοηθήσει, ειδικά στα πρώτα παιχνίδια.

Στο Wimbledon μπορεί πάντα να υπάρξουν περισσότερες εκπλήξεις. Ανεξάρτητα από τον παίκτη που αντιμετωπίζει κανείς σε αυτούς τους πρώτους γύρους, αυτό που είναι επικίνδυνο είναι ο τύπος του αντιπάλου που έχεις απέναντί σου, πρέπει να είσαι προσεκτικός. Τώρα έχει δύο σημαντικούς αγώνες exhibition, η εμπιστοσύνη μου σε αυτόν για το Wimbledon παραμένει η υψηλότερη. Ταιριάζει απόλυτα στο γρασίδι.” δήλωσε ο Μόγια.

Δανάη Μασκαλέρη

Video highlights