Αποτελούν το νέο “αίμα” του ελληνικού τένις που θα έχουν το πολύ δύσκολο έργο να διαδεχτούν την τεράστια παρακαταθήκη που ήδη αφήνουν στο ελληνικό τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη…


 

Ο Θεόδωρος Μητσάκος και η Μιχαέλα Λάκη έχουν ήδη σημαντικές διεθνείς επιτυχίες στο ενεργητικό τους και ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Juniors που διεξήχθη στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις τένις του ΟΑΚΑ.

Ο 16χρονος Μητσάκος και η 15χρονη Λάκη ήταν οι νικητές των κατηγοριών κάτω των 16 ετών σε αντρικό και γυναικείο ταμπλό αντίστοιχα επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, τον ρόλο του φαβορί που είχαν στην αρχή του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ο Μητσάκος επικράτησε στον τελικό του Γεώργιου Βαλάρη με 6-3, 6-3 ενώ η Λάκη επικράτησε της Δήμητρας Παύλου (ξαδέρφη της Μαρίας Σάκκαρη) με 6-4 6-3.

Να σημειωθεί ότι ο Μητσάκος κέρδισε και στην κατηγορία των διπλών μαζί με τον Μάριο-Μαργαρίτη Σαμολαδά.

Στις κατηγορίες κάτω των 18 επικράτησε στα αγόρια ο Βασίλης Βολτυράκης (κόντρα στον Αδαμάντιο Σταύρακα) ενώ στα κορίτσια η Θεοδώρα Χαντάβα (κόντρα στη Μαρία Γεωργιάδου).

Θυμίζουμε ότι σε λίγες μέρες θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις στους άντρες και στις γυναίκες στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών.

 

Κώστας Αϊτάκης