Ο θείος Τόνι παρομοίασε τους δύο καλύτερους τενίστες όλων των εποχών με τους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής βρίσκοντας ομοιότητες στους Ρότζερ Φέντερερ και Λιονέλ Μέσι και στους Ραφαέλ Ναδάλ και Κριστιάνο Ρονάλντο!


Η σύγκριση αθλητών διαφορετικών σπορ είναι ένα “αδόκιμο” εγχείρημα αλλά πάντα παρουσιάζει ενδιαφέρον!

Είτε συγκρίνεις τεχνικά άρτιους αθλητές είτε έχεις κάποιον άλλο γνώμονα στο μυαλό σου (πνευματική δύναμη, σωματική διάπλαση), μπορείς να βρεις ομοιότητες μεταξύ αθλητών σε διαφορετικά σπορ και αυτό επιχείρησε να κάνει ο Τόνι Ναδάλ συγκρίνοντας τον ανηψιό του, Ράφα, και τον Ρότζερ Φέντερερ με τους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη!

Όπως καταλαβαίνετε, ο θείος Τόνι βρήκε ομοιότητες στους Ναδάλ και Κριστιάνο Ρονάλντο και στους Φέντερερ και Λιονέλ Μέσι!

Ο Ραφαέλ έχει το work ethic του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Φέντερερ έχει την τέλεια τεχνική αλλά και ο Ναδάλ είναι πολύ ταλαντούχος. Όπως και ο Ρονάλντο δεν αρκείται στο να σκοράρει ένα γκολ ενώ και η τεχνική κατάρτιση του Ρονάλντο είναι εκπληκτική. Μέσι και Φέντερερ έχουν απαράμιλλες τεχνικές, Ναδάλ και Ρονάλντο τη μεγαλύτερη “ένταση” στο παιχνίδι τους” ανέφερε ο έμπειρος coach.

Όταν ο Ράφα έπαιζε ποδόσφαιρο, χρησιμοποιούσε το αριστερό του πόδι τέλεια. Στο τένις χρησιμοποιούσε double-handed τεχνική και στα δύο χτυπήματα, forehand και backhand στην αρχή. Αλλά πόσοι κορυφαίοι τενίστες έχουν αυτήν την τεχνική; Κάτι έπρεπε να αλλάξουμε. Και είδα ότι βγάζοντας το δεξί χέρι, έπαιζε εκπληκτικά χρησιμοποιώντας το πολύ βαρύ σπιν που βλέπετε όλα αυτά τα χρόνια” πρόσθεσε ενθυμούμενος την ιστορική “απόφαση” να παίζει με σαν αριστερόχειρας στο τένις ο, κατά τα άλλα, δεξιόχειρας Ναδάλ!

Στις κατηγορίες για χρήση ντόπινγκ του ανιψιού του, η απάντηση του θείου Τόνι είναι αμείλικτη.

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων στον κόσμο που είναι εντελώς ηλίθιοι. Μόνο αυτοί πιστεύουν αυτήν την ιστορία. Η χρήση οποιασδήποτε ουσίας θα ήταν ενάντια εντελώς στη φιλοσοφία που έχουμε ως οικογένεια. Και δεν θα ριψοκινδυνεύαμε ποτέ την υγεία του Ραφαέλ“.

Ο θείος Τόνι είναι, από τις αρχές του έτους, υπεύθυνος στις ακαδημίες του Ραφαέλ στη Μαγιόρκα.

 

Κώστας Αϊτάκης