Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θυμήθηκε την πρώτη φορά που τέθηκε αντιμέτωπος με τον Ντομινίκ Τιμ, το μακρινό 2011, σε ένα juniors event στο Ούμαγκ της Κροατίας.

Ο Αυστριακός ήταν ήδη γνωστός στον κύκλο των juniors τενιστών όντας φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός εκείνη τη χρονιά ενώ ήταν φυσικά και τρία χρόνια μεγαλύτερος του Μεντβέντεφ που αγωνίστηκε με wild card στη διοργάνωση!

“Ήταν φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός και θυμάμαι ότι ήταν έκπληξη που αποφάσισε να παίξει το τουρνουά στο Ούμαγκ. Εγώ ήθελα πόντους κατάταξης τότε. Ήταν ο κύριος μου στόχος. Ήμουν ο τελευταίος τενίστας που μπήκε στο τουρνουά και έλεγα στους φίλους μου τότε ότι θα ήθελα να παίξω με αυτόν, τότε ο Τιμ ήταν σούπερ σταρ στα juniors. Και αυτό έγινε! Παίξαμε στον πρώτο γύρο, σε χώμα, και με διέλυσε 2-0 σετ. Νομίζω πέτυχα έναν winner με tweener! Να σας πω την αλήθεια, είχα ξεχάσει για καιρό το ματς όταν είδα μια συνέντευξη του και με θυμήθηκε! Είχα πολύ κακή συμπεριφορά τότε στο κορτ, δέκα φορές χειρότερη από τώρα και μου είχε πει μετά το ματς: “Έχεις πολύ λαμπρό μέλλον αλλά θα πρέπει να ηρεμήσεις!”.

Και τώρα, εννιά χρόνια μετά, θα μονομαχήσουν για ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στο άθλημα του τένις!

 

Κώστας Αϊτάκης