Ο Νο2 του κόσμου, πήρε θέση για την υπόθεση Πενγκ, αλλά και για την απόφαση της WTA να ακυρώσει όλα τα τουρνουά της στην Κίνα μέχρι να πειστεί για την ασφάλεια και την υγεία της Κινέζας τενίστριας. 

Όλα αυτά κι ενώ η ΑΤΡ αποφάσισε να μην ακολουθήσει την ίδια γραμμή με την WTA, δημοσιεύοντας μια ακόμη…διπλωματική ανακοίνωση. Μην ξεχνάμε ότι η ATP διοργανώνει 4 σημαντικά τουρνουά κάθε χρόνο στην Κίνα, προς το τέλος κάθε χρονιάς, ενώ η ATP Media είναι κινεζικών συμφερόντων.

Στο περιθώριο της μεγάλης πρόκρισης της Ρωσίας στα ημιτελικά του Davis Cup, ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι αν γινόταν την επόμενη εβδομάδα ένα τουρνουά στην Κίνα θα ήταν εξαιρετικά άβολο για τους παίκτες κι ενώ οι αμφιβολίες για την ασφάλεια της Πενγκ πληθαίνουν. 

“Αν γινόταν ένα τουρνουά στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα νομίζω ότι κανείς δεν θα ένιωθε άνετα. Ωστόσο, το επόμενο τουρνουά της ATP στην Κίνα είναι το φθινόπωρο του 2022, επομένως ας δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μέχρι τότε.”, είπε ο Ρώσος.

“Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σε πολλές χώρες κι όμως παίζουμε τένις στις περισσότερες. Όμως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να δούμε αν η Πενγκ είναι ασφαλής κάτι που δεν γνωρίζουμε 100%.”

“Η WTA πήρε μια τολμηρή και ισχυρή απόφαση, αλλά από την άλλη δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν που δεν ακολουθεί το ίδιο σκεπτικό. Ίσως ο Αντρέα (σ.σ. Γκαουντέντσι, πρόεδρος ATP), έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Το ποιος από τους δύο πράττει σωστά ή όχι αυτό δεν μπορώ να το πω.”

Θάνος Σταθόπουλος

Video highlights
Previous article“Ας μην γελιόμαστε, ο Νόλε θα έχει τα περισσότερα GS”
Next articleΤο Ιανουάριο η συνάντηση ΔΟΕ-Πενγκ