Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τον Ράφαελ Ναδάλ ως φαβορί για να τελειώσει την καριέρα του ως ο σπουδαιότερος από τους Big-3…


 

Η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Η ήττα στο Αυστραλιανό Όπεν από τον Σταν Βαβρίνκα στα πέντε σετ αλλά και ο πρόωρος αποκλεισμός στο Ρότερνταμ στα χέρια του Βάσεκ Πόσπισιλ, δείχνουν ότι ο 24χρονος Ρώσος δεν βρίσκεται και στην καλύτερή του κατάσταση.

Είμαστε, παρόλα αυτά, πολύ νωρίς ακόμα στη σεζόν 2020 με τον Μεντβέντεφ να κάνει το δικό του σχόλιο στη μάχη του GOAT στην οποία βρίσκονται φυσικά οι Big3.

Για τον Ρώσο, ο Ράφα Ναδάλ, εξαιτίας κυρίως του “κάστρου” που έχει χτίσει στο Ρολάν Γκαρός, έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα.

“Δεν τον έχω παίξει ποτέ στο χώμα. Δεν είναι και η καλύτερη επιφάνεια για μένα. Αν δεις τα ποσοστά των νικών του εκεί, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο άθλημα μας το να μπορέσεις να τον κερδίσεις στο χώμα, ειδικά στο Ρολάν Γκαρός”.

“Για τη νέα γενιά, εμάς, είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα καταλήξει με τα περισσότερα Slams. Ο Ράφα έχει το τεράστιο πλεονέκτημα που λέγεται Ρολάν Γκαρός. Μπορεί να συνεχίσει να κερδίζει εκεί επ’αόριστον αν δεν έχει κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Σίγουρα, ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον και κάθε μικρή λεπτομέρεια μπορεί να παίξει τον ρόλο της στο ποιος θα τελειώσει την καριέρα του με τα περισσότερα Major” ανέφερε ο φιναλίστ του περασμένου Αμερικανικού Όπεν.

 

Κώστας Αϊτάκης