Ο Ρώσος και Νο2 του κόσμου θα αρχίσει να επανεξετάζει το πρόγραμμα του μέχρι το τέλος της σεζόν μετά από τον αποκλεισμό του από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στη φάση των “16” του Indian Wells. 

Μετά από την ήττα αυτή ο Μεντβέντεφ, τόνισε ότι βγαίνει αρκετά κουρασμένος, ενώ πλέον αρχίζει να σκέφτεται για το αν θα βρεθεί στο τουρνουά του Κρεμλίνου (Kremlin Cup), το οποίο ξεκινάει αμέσως μετά από το Indian Wells (18-24/10).

“Σίγουρα η ήττα αυτή γύρισε το διακόπτη. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι κουρασμένος. Δεν άρχισα ξαφνικά να παίζω άσχημα.”, δήλωσε ο Ρώσος στη συνέντευξη Τύπου.

“Για τον Γκριγκόρ δεν έχω πολλά να πω. Έπαιξε στο 2ο set καλύτερα από οποιονδήποτε κέρδισα στο US Open. Παίζοντας λοιπόν σε αυτό το επίπεδο δεν νομίζω ότι μπορεί να τον κερδίσει κανείς, αλλά ας περιμένουμε να δούμε.”

Η κόπωση ενδέχεται να αλλάξει τα σχέδια του Νο2 του κόσμου για το Kremlin Cup. Η τελευταία φορά που ο 24χρονος βρέθηκε στη Μόσχα, ήταν τον Δεκέμβριο του 2018 στο πλαίσιο του Davis Cup απέναντι στη Λευκορωσία.

“Είναι η γενέτειρά μου, οπότε θέλω να αγωνιστώ στο τουρνουά. Η προθεσμία για να επιβεβαιώσω τη συμμετοχή μου είναι μέχρι την Παρασκευή (15/10).”

Για να είμαι ειλικρινής νιώθω εξαντλημένος μετά από το τουρνουά στην Καλιφόρνια, ενώ υπήρξαν μερικά θέματα που προέκυψαν αυτή την εβδομάδα όσον αφορά τη φυσική μου κατάσταση. Θέλω να αγωνιστώ στη Μόσχα, αλλά από την άλλη πρέπει να φροντίσω και στο σώμα μου.”

Θάνος Σταθόπουλος