Σπουδαία νίκη επί της οικοδέσποινας Εσθονίας στο Ταλίν πέτυχε η εθνική ομάδα τένις FedCup για το Group I της Ευρωαφρικανικής ζώνης!

Η ελληνική ομάδα, με τις Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ στην πρώτη γραμμή, επικράτησε με 2-1 της Εσθονίας δίνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην Ελλάδα που έχει ως στόχο, σύμφωνα με τον προπονητή Τάσο Μπαβέλα, την παραμονή στο εν λόγω group.

Πρώτη η Βαλεντίνη, κέρδισε σε έναν απίστευτο αγώνα, σώζοντας και δύο match points, την Έλενα Μαλίγκινα, Νο553 στον κόσμο με 6-4, 4-6, 7-6(8) για να δώσει στην Ελλάδα το προβάδισμα με 1-0.

Ακολούθησε η εξαρχής πολύ δύσκολη αποστολή της Δέσποινας Παπαμιχαήλ κόντρα στη Νο22 τενίστρια στον κόσμο Ανέτ Κονταβέιτ!

Η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια (Νο258) τα πήγε εξαιρετικά κερδίζοντας το πρώτο σετ από την πολύ πιο φημισμένη αντίπαλό της πριν ηττηθεί τελικά με 3-6, 6-3, 6-0.

Ακολούθησε ο αγώνας διπλού όπου η Γραμματικοπούλου και η Παπαμιχαήλ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κερδίσουν τις Κονταβέιτ/Μαλίγκινα με 6-3, 4-6, 6-2 δίνοντας την τελική νίκη στην Ελλάδα!

Χωρίς τη Μιχαέλα Λάκη που ταλαιπωρείται από ίωση και δεν έχει προπονηθεί, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Αυστρία την Πέμπτη.

GROUP I FEDCUP DRAW

Κώστας Αϊτάκης