Μεγάλη επιτυχία της Βασιλικής Καλογεροπούλου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τένις κωφών, στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η Καλογεροπούλου υποστήριξε και διατήρησε την 8η θέση στην παγκόσμια κατάταξη τένις κωφών, σημειώνοντας σημαντική νίκη στον γύρο των 16 (έναντι της Τουρκάλας, Tutem Banguoglou, 6-4, 6-3).

Στα προημιτελικά συναντήθηκε με το Νο2 του ταμπλό την Ρωσίδα Smirnova Polina, κάτοχο του τίτλου. Έγινε πραγματική μάχη (δυόμιση ώρες παιχνίδι) ειδικά το πρώτο σετ το οποίο κράτησε μία ώρα και δέκα λεπτά, έκλεισε 6/4 για την Smirnova. Η Καλογεροπούλου είχε ευκαιρίες μέσα στο σετ, τρία game είχε 40/15 να κλείσει τα game και το σετ, αλλά η πιο έμπειρη Ρωσίδα, κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση.

Στο δεύτερο σετ, η Smirnova απελευθερωμένη από την πίεση, ξέφυγε γρήγορα με 4-2 και στην συνέχεια έκλεισε το παιχνίδι με 6-4, 6-2.

Η τελική 5η θέση αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στην αθλήτρια, η οποία τα τελευταία χρόνια, έχει κατοχυρώσει μια αξιόλογη παρουσία στο παγκόσμιο τένις κωφών και ειδικότερα, όταν ανταγωνίζεται χώρες με ισχυρή παράδοση και οργάνωση, όπως η Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ινδία, Τσεχία, Σλοβακία, Αμερική, κ.α.

Το 2020 το Πανευρωπαικό πρωτάθλημα κωφών γίνεται στο Αμβούργο της Γερμανίας και οι προκλήσεις συνεχίζονται για την Καλογεροπούλου. Από την πλευρά της αθλήτριας (Champion tennis club Stauroupolis, Thessaloniki), θα ήθελε να ευχαριστήσει την Εταιρεία TENNIS BABOLAT, και ειδικότερα τον Κο Ταχτσίδη Μαρίνο, την εταιρεία LOTTO και τον Κο Ενρίκε Φερνάντεζ και τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες για την Ομοσπονδία Κωφών για την υποστήριξη. Η τεχνική και επιστημονική υποστήριξη από την πλευρά του Κου ΑΘαναηλίδη Γιάννη (εφόρου αγωνιστικού της ΕΦΟΑ), είναι μέσα στα πλαίσια της ευρύτερης ανάπτυξης του τένις σε όλα τα επίπεδα.