Αν και το διπλό ήταν άνευ ουσίας, καθώς με τη νίκη του Μιχάλη Περβολαράκη, αλλά και τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά, στο παιχνίδι το οποίο δεν τελείωσε ποτέ μετά την εγκατάλειψη του Νικολόζ Μπασιλασβίλι, θα μπορούσε να πει κανείς ότι παρακολουθήσαμε το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι στο σημερινό tie. 

Νικητές αναδείχθηκαν οι Γεωργιανοί Αλεξάντερ Μπάκσι και Αλεξάντερ Μετρεβέλι με 4-6, 6-3, [16-14] με την Ελλάδα ωστόσο να είναι η νικήτρια του tie με 2-1. 

Το διπλό ήταν συναρπαστικό με πολλές εναλλαγές στο σκορ, ενώ το super tie-break ήταν ένα πραγματικό θρίλερ με τους Γεωργιανούς να σβήνουν 3 match-points, ενώ άλλα τόσα έσβησαν και οι Έλληνες παίκτες μέχρι να λυγίσουν στο 4ο match-point. 

Ένα break στα μέσα του 1ου set ήταν αρκετό για τους δύο Έλληνες παίκτες για να κατακτήσουν το set, μέσα σε 38 λεπτά. Σε εκείνο το σημείο Τσιτσιπάς και Περβολαράκης προηγήθηκαν με 3-2 και λίγο αργότερα με 4-2 κρατώντας τη διαφορά των 2 games μέχρι το τέλος του set. 

Μάλιστα θα μπορούσαν να το είχαν κλείσει και νωρίτερα, αλλά οι Γεωργιανοί κατάφεραν να σβήσουν 3 set-points μειώνοντας σε 5-4. 

Στο 2ο set τα πράγματα δυσκόλεψαν από την αρχή για τους Έλληνες παίκτες οι οποίοι δέχθηκαν break στο 1ο τους service-game (2-0), με τους Μπάσκι και Μετρεβέλι να φτάνουν σε hold λίγο αργότερα κάνοντας το 3-0. 

Στο 2ο σκέλος Τσιτσιπάς και Περβολαράκης έκαναν τα περισσότερα αβίαστα λάθη (20) κάτι που τους κόστισε, την ίδια ώρα που Μπάκσι και Μετρεβέλι είχαν μόλις 10. Στο μοναδικό σημείο του set που οι Γεωργιανοί πιέστηκαν ήταν στο 7ο game όπου χρειάστηκε να “σβήσουν” 2 break-point. 

Από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκαν κατακτώντας το set με 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1 με το παιχνίδι να οδηγείται στο super tie-break. 

Σε ένα από τα πιο δραματικά super tie-break του τουρνουά οι Έλληνες παίκτες προηγήθηκαν με 7/5, με τους Γεωργιανούς να ισοφαρίζουν σε 7/7. Η συνέχεια ήταν θρίλερ, με τους Μπάκσι και Μετρεβέλι να σβήνουν 3 match-points και άλλα 3 να σβήνουν οι Περβολαράκης και Τσιτσιπάς. 

Το καθοριστικό μίνι break ήρθε από την πλευρά των Γεωργιανών όπου προηγήθηκαν με 15/14, κλείνοντας αμέσως μετά το παιχνίδι με 16/14 κατακτώντας τη νίκη στο διπλό, η οποία ήταν και η 1η στο τουρνουά έχοντας χάσει από Πολωνία και Αργεντινή χωρίς να πάρουν νίκη. 

Ωστόσο, αυτό δεν άλλαξε κάτι στο tie με την Ελλάδα να φτάνει στο 2-1 κατακτώντας την 3η θέση στον 4ο όμιλο. 

GROUP STANDINGS | OOP

Θάνος Σταθόπουλος

Video highlights