Για το δύσκολο διάστημα των τελευταίων 18 μηνών αλλά και για το μέλλον του στα μονά, μίλησε ο Άντι Μάρει


 

Την Τρίτη θα πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο ATP Tour, ο Άντι Μάρει αγωνιζόμενος στα διπλά του Fever Tree Championships στο Queen’s, στο πλευρό του Φελισιάνο Λόπεζ.

Ο Σκωτσέζος που δεν έχει αγωνιστεί από το Australian Open 2019, εγχειρίστηκε στο ισχίο στα τέλη Ιανουαρίου και πλέον μπορεί να κάνει όνειρα για επιστροφή σε πλήρη δράση.

Το πρόβλημα τραυματισμού τον ταλαιπωρούσε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, κατά τον οποίον σκέφτηκε πολλές φορές να βάλει τέλος στην καριέρα του, αφού δεν ευχαριστιόταν τη ζωή του.

Μάλιστα το είχε ανακοινώσει και στη Μελβούρνη, ότι το Wimbledon πιθανότατα θα ήταν το τελευταίο τουρνουά της καριέρας του, όμως η εγχείρηση που ακολούθησε πήγε πολύ καλά και γέμισε ξανά αισιοδοξία τον 32χρονο άσο.

“Αρκετές φορές σκέφτηκα να σταματήσω. Δεν ήθελα να παίζω πια. Δεν διασκέδαζα με το τένις, ούτε στις προπονήσεις ούτε στα ματς. Δεν με ένοιαζε αν θα κέρδιζα. Ο πόνος δεν με άφηνε να το διασκεδάσω. Πλέον, το διασκεδάζω ξανά. Θέλω να παίξω γιατί το αγαπάω αυτό το άθλημα και το παίζω από μικρός. Θα ήθελα να συνεχίσω να το κάνω…

“Ο στόχος μου είναι να παίξω και πάλι μονά. Αυτό μου αρέσει να κάνω. Όταν κάθισα με την ομάδα μου και συζήτησα για την επιστροφή μου, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να έπαιζα κάποια τουρνουά στα διπλά, πριν προσπαθούσα να επιστρέψω στο μονό. Θέλουμε να δούμε πως θα είναι, χωρίς να χρειάζεται να καταπονήσεις πολύ το κορμί σου αλλά απαιτούνται κάποιες σύντομες και ξαφνικές κινήσεις και αντιδράσεις”