Αντίθετος με τα πολλά και συνεχόμενα τουρνουά, εμφανίστηκε ο Άντι Μάρει.

Η ATP επιστρέφει στη δράση στις 14 Αυγούστου και ο τρεις φορές πρωταθλητής σε Grand Slam τουρνουά, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το εξαντλητικό καλεντάρι που περιλαμβάνει σημαντικά τουρνουά σε συνεχόμενες εβδομάδες, με αποτέλεσμα οι top παίκτες να χρειαστεί να επιλέξουν σε ποιες διοργανώσεις θα πάρουν μέρος.

Το Citi Open της Ουάσινγκτον θα ανοίξει την αυλαία στις 14 Αυγούστου και θα ακολουθήσει το Cincinnati Masters που θα γίνει στο Flushing Meadows, αμέσως πριν την έναρξη του US Open.

Η δράση στο χώμα θα ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου στο Κίτσμπουελ και θα συνεχιστεί με τα δύο Masters σε Μαδρίτη (13/09) και Ρώμη (20/09) ενώ το Roland Garros θα ξεκινήσει μετά από μια εβδομάδα (27/09).

“Δεν είναι ασφαλές για τους παίκτες να πάνε από τον τελικό ή τα ημιτελικά της Νέας Υόρκης και να παίξουν στο υψηλό υψόμετρο της Μαδρίτης στο χώμα που δεν θα έχουν παίξει για αρκετό καιρό. Πολλοί τοπ παίκτες δεν θα προτιμήσουν να παίξουν σε μεγάλα τουρνουά” δήλωσε ο Μάρει σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια του “Battle of the Brits” στο Λονδίνο.

Ο 33χρονος Σκωτσέζος, πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνουν και αλλαγές στο σύστημα βαθμολόγησης με αφορμή την τωρινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

“Ίσως θα άξιζε τον κόπο να κοιτάξουμε το διετές σύστημα βαθμολόγησης γιατί με το τωρινό σύστημα είναι σαν να τιμωρούμε τους παίκτες που τα πήγαν καλά στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και δεν θα μπορέσουν να υπερασπιστούν φυσιολογικά τους πόντους τους” είπε ο Μάρει ο οποίος σκοπεύει να αγωνιστεί στο US Open, όχι όμως και στο Cincinnati Masters που προηγείται.

Ο Μάρει, ωστόσο, δέχθηκε ένα νέο πλήγμα στην προσπάθεια επιστροφής στο tour, αφού ακύρωσε τη συμμετοχή του στον μικρό τελικό του “Battle of the Brits”, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό το πρόβλημα τραυματισμού.