Ο Άντι Μάρεϊ πίστευει οτι “πιθανόν” οι τενίστες θα αναγκάζονται να εμβολιαστούν (Covid-19), για να μπορούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται στο Tour.

Ο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε τον Απρίλιο ότι δεν θα ήθελε να υποχρεωθεί να κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού, για να μπορέσει να ταξιδέψει. Ο Μάρεϊ ωστόσο ελπίζει ότι οι συναθλητές του θα εμβολιαστούν για το καλό του αθλήματος, υπό την προϋπόθεση ότι το εμβόλιο θα έχει αποδειχθεί απόλυτα ασφαλές.

Ο Σέρβος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον Covid-19 τον Ιούνιο, ανέφερε ότι θα ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για τον ίδιο (το να εμβολιαστεί ή όχι), σε περίπτωση που ο εμβολιασμός γίνει προϋπόθεση για την είσοδο στα τουρνουά.

“Διάβασα λίγες εβδομάδες αφού είχε δηλώσει ότι δεν θα ήταν πρόθυμος το κάνει αυτό (να εμβολιαστεί για να συμμετάσχει σε κάποιο τουρνουά), πως αν ήταν προϋπόθεση για να αγωνιστεί, θα το έκανε,” δήλωσε ο Βρετανός. “Υποθέτω ότι θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση των ATP και ITF”.

Ο πρώην Νο1 στον κόσμο είχε προγραμματίσει να “πετάξει” για Μελβούρνη στα μέσα του Δεκέμβρη, ώστε να τεθεί σε καραντίνα πριν από την έναρξη του Αυστραλιανού Όπεν. Όμως ο κυβερνήτης της Βικτώρια, Ντάνιελ Άντριους έχει “μπλοκάρει” τους παίκτες που καταφθάνουν πριν το τέλος του Δεκέμβρη.

Γιάννης Μαύρος