Ο Άντι Μάρεϊ φάνηκε να βρίσκει σημάδια του παλιού καλού του εαυτού στο τελευταίο τουρνουά που έπαιξε στην Στουτγκάρδη, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τον τελικό και αποκλείοντας τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νικ Κύργιο. Ο Βρετανός που ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια από τραυματισμό στο ισχίο, μπορεί να ήταν αμφίβολος για τη συμμετοχή του στο φετινό Wimbledon, όμως πλέον αισθάνεται πολύ καλύτερα με το επίπεδο του τένις του, προσέχοντας πάντα:

“Οι επόμενες μέρες είναι πολύ σημαντικές για μένα. Προφανώς το πλάνο είναι ακόμα να παίξω. Ο τραυματισμός βελτιώνεται. Έκανα ξανά εξέταση και εξελίσσεται με τον σωστό τρόπο.

Αλλά μπορείτε πιθανώς να καταλάβετε από τη φύση του τραυματισμού με σε ποια χτυπήματα δυσκολεύτηκα και δεν κατάφερα να εξασκηθώ (πιθανότατα σερβίς). Τις επόμενες μέρες, θα αρχίσω να αυξάνω την ένταση και να το δοκιμάζω. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει ανακτηθεί επαρκώς.

Αισθάνομαι καλύτερα από ότι το βράδυ της Κυριακής (μετά τον τελικό της Στουτγκάρδης). Η προπόνηση πήγε καλά σε ορισμένες πτυχές. Λόγω της φύσης του τραυματισμού, δεν με εμπόδισε να προπονηθώ. Μπορούσα να κάνω πολλή δουλειά στο γήπεδο, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα χτυπήματα που δεν έχω καταφέρει να εξασκήσω ακόμα. Τις επόμενες δύο μέρες, θα αρχίσουμε να κάνουμε και αυτά.

Ο τραυματισμός που έχω δεν είναι σημαντικός τραυματισμός, αλλά είναι δύσκολος για τους τενίστες. Πρέπει να τα διαχειρίζεσαι καλά και να τα κάνεις όλα σωστά και να το προσέξεις. Το έχω κάνει μέχρι τώρα, ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αποφέρει αποτελέσματα.

Είναι απογοητευτικό να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση στην προετοιμασία του Wimbledon, αλλά έχω βρεθεί σε χειρότερες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια. Το θετικό για μένα είναι ότι έχω αντιμετωπίσει σίγουρα χειρότερα ζητήματα τα τελευταία χρόνια και τα έχω αντιμετωπίσει επιτυχώς.”

Δανάη Μασκαλέρη

 

 

Video highlights