Την περασμένη Δευτέρα ο Άντι Μάρεϊ είχε πει ότι του μένουν μερικοί μήνες ακόμα στο επαγγελματικό τένις, ωστόσο αμέσως μετά το παιχνίδι και τον αποκλεισμό του από τον Γάλλο Ούγκο Αμπέρ, ο πρώην Νο1 του κόσμου έδωσε περισσότερα στοιχεία για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί από το τένις μέσα στη χρονιά. 

“Ναι, μάλλον δεν πρόκειται να παίξω μετά από το καλοκαίρι”, είπε ο Μάρεϊ. “Με ρωτάνε μετά από κάθε αγώνα και μετά από κάθε τουρνουά που παίζω. Βαριέμαι την ερώτηση για να είμαι ειλικρινής. Δεν πρόκειται να μιλήσω περισσότερο γι’ αυτό, αλλά ναι δεν σκοπεύω μάλλον να παίξω μετά από το φετινό καλοκαίρι.”

Αυτό σημαίνει ότι τα τουρνουά-φαβορί για να πει το “αντίο” ο Μάρεϊ είναι φυσικά το Wimbledon, αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού που θα ακολουθήσουν, αν φυσικά συμμετάσχει με την ομάδα της Μ. Βρετανίας. 

Ωστόσο, τη σκέψη της απόσυρσης ενίσχυσε και η δήλωση του Μάρεϊ ότι φέτος ενδέχεται να αγωνιστεί στο Roland Garros όπου έχει να εμφανιστεί από το 2020, η οποία ήταν η μοναδική συμμετοχή του τα τελευταία 5 χρόνια. 

“Μάλλον ναι, θα πάω στο Roland Garros. Τα τελευταία χρόνια προσπάθησα να προετοιμαστώ καλύτερα για τη σεζόν στο γρασίδι, αλλά αυτό δεν εγγυάται ότι θα παίξεις πολύ καλά στο γρασίδι. Το 2013 δεν πήγα στο Παρίσι και κέρδισα το Wimbledon, αλλά και το 2016 αγωνίστηκα στο Παρίσι (σ.σ έφτασε τελικό) και στη συνέχεια κέρδισα το Wimbledon.”

“Δεν νομίζω ότι έχει τεράστια διαφορά αν κάνεις μια επιπλέον εβδομάδα προπόνηση στο γρασίδι. Οπότε ναι, θα ήθελα να παίξω για άλλη μια φορά στο Roland Garros.”. Για το αν αυτό οφείλεται στο ότι το Roland Garros θα φιλοξενήσει το Ολυμπιακό πρόγραμμα, ο Μάρεϊ είπε: “Μου αρέσει το τουρνουά. Προφανώς αν θέλεις να πας καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες πιθανότατα θα πρέπει να παίξεις μερικά τουρνουά στο χώμα. Αλλά ακόμα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες να μην ήταν μετά το Wimbledon πάλι θα ήθελα να παίξω.”

Video highlights
Previous articleΝτουμπάι: Εκτός προημιτελικών ο Μάρεϊ (vids)
Next articleΝτουμπάι: Ο Λεχέτσκα έσβησε 5 ΜΡ και πέρασε στα προημιτελικά (vids)