Το παιχνίδι του Ράφαελ Ναδάλ με τον Μάρκο Παγδατή ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Τρίτης στο σπουδαίο τουρνουά China Open που διεξάγεται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Πεκίνου. Ο Κύπριος έχει δείξει κατά το παρελθόν, ότι μπορεί να κάνει ζημιά στους λεγόμενους "μεγάλους", ωστόσο η τωρινή του κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.
Η επιστροφή του Ράφαελ Ναδάλ στα court, μετά την βαριά ήττα απ’τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο στον τελικό του US Open, είναι γεγονός… Το πρώην Νο1 της ATP και πρωταθλητής στο φετινό Australian Open, επιστρέφει στον τόπο που πέρυσι δοξάστηκε όσο κανείς άλλος στο παρελθόν, ανεβάζοντας την Ισπανία στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις, στις ίδιες εγκαταστάσεις που φέτος διεξάγεται το China Open των 2.1εκ. δολαρίων.
Τα "κέφια" της κληρωτίδας τα έφεραν έτσι και ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο της ATP World Tour 500 διοργάνωσης τον "δικό μας", Μάρκο Παγδατή ο οποίος προσπαθεί να βρει την χαμένη του φόρμα και αυτοπεποίθηση. Η άνοδος που σημείωσε τη Δευτέρα (5/10) στην παγκόσμια κατάταξη, ενδέχεται να λειτουργήσει ευεργετικά για τη συνέχεια και ο 24χρονος Κύπριος πρωταθλητής καλείται να κάνει την υπέρβαση αποκλείοντας από τη συνέχεια το Νο1 του ταμπλό.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί ώρα Ελλάδος (16:30 ώρα Πεκίνου) και είναι ο 4ος προγραμματισμένος στο κεντρικό court.
Στις ίδιες εγκαταστάσεις διεξάγεται ταυτόχρονα και το σπουδαίο τουρνουά των γυναικών, με χρηματικό έπαθλο 4,5εκ. δολάρια και ο αγώνας ο οποίος συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα είναι αυτός ανάμεσα στην Μαρία Σαράποβα και την Βικτόρια Αζαρένκα για το 2ο γύρο του θεσμού ενώ λίγο αργότερα η Σερίνα Γουίλιαμς θα αντιμετωπίσει την Εκατερίνα Μακάροβα και εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, θα επιστρέψει στο Νο1 της WTA, μετά τη νέα σοκαριστική ήττα-αποκλεισμό της Ντινάρα Σάφινα.
To Order of Play της Τρίτης (6/10)