Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ χρειάστηκε 2 ώρες και 47 λεπτά για να λυγίσει τον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, με τον Γερμανό και δύο φορές πρωταθλητή του τουρνουά, με 2-6, 7-6(3), 7-6(0) παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των “16”.
"Keep your head up. Big things are coming for you. You're playing the best tennis of your life."
Kind words from @AlexZverev to Davidovich Fokina ❤️#MMOpen pic.twitter.com/me51VvfM5k
— Tennis TV (@TennisTV) April 27, 2025
Ο Νο1 του ταμπλό τελείωσε το ματς με 11 άσους (6 διπλά λάθη), πέρασε στο 70% των πρώτων service, κερδίζοντας το 72% των πόντων (46/64) και το 57% στο δεύτερο (16/28), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 2 από τις 11 ευκαιρίες για break.
Ο Φοκίνα έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα και κερδίζοντας τους 12 από τους 15 πρώτους πόντους, προηγήθηκε με 4-0! Ο Ζβέρεφ μείωσε σε 4-1 και 5-2, αλλά ο Φοκίνα έκλεισε το set με 6-2 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.
This is some start 😳@alexdavidovich1 leads Zverev 4-0 in the first set!#MMOpen pic.twitter.com/0mcCs1vrl7
— Tennis TV (@TennisTV) April 27, 2025
Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Γερμανό, ο Ισπανός βρήκε γρήγορο break στο 2ο set (1-0), στο οποίο ο Ζβέρεφ απάντησε άμεσα (1-1). Από εκεί και περα οι δύο παίκτες είχαν από ένα μεγάλο hold, με τον Φοκίνα να σβήνει 2 break-points του Ζβέρεφ (3-3), ενώ ο Γερμανός έσβησε διπλό break-point σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του set (5-4).
Στο πρώτο (από τα δύο συνολικά) tie-break ο Ζβέρφεφ βρήκε 3 mini-breaks και με 7/3 κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 και να πάει το ματς στο decider set.
How good is THIS 😍@AlexZverev #MMOpen pic.twitter.com/5G55C5jWgb
— Tennis TV (@TennisTV) April 27, 2025
Στο 3ο σκέλος ο Ζβέρεφ πίεσε το service του Φοκίνα, ο οποίος έσβησε τριπλό break-points στο πρώτου service-game κάνοντας το 1-0. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει σε εκείνο το σημείο ο Ζβέρεφ, το έκανε στο 9ο game όπου με break προηγήθηκε με 5-4 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς.
Ωστόσο, ο Φοκίνα έκανε το break ισοφαρίζοντας σε 5-5, με τους δύο παίκτες να πηγαίνουν σε νέο tie-break λίγο αργότερα, εκεί όπου και πάλι νικητής ήταν ο αλάνθαστος Ζβέρεφ, ο οποίος χωρίς να παραχωρήσει πόντο έφτασε σε μια δύσκολη νίκη παίρνοντας την πρόκριση για τους “16” εκεί όπου θα παίξει με έναν εκ των Αργεντινών Φραντσίσκο Σερούντολο και Φραντσίσκο Κομεσάνια.
MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)