Ο Ματέο Αρνάλντι συνεχίζει την εξαιρετική του εβδομάδα στη Μαδρίτη, με τον 24χρονο Ιταλό και Νο44 του κόσμου να επικρατεί και του Φράνσις Τιάφο με 6-3, 7-5 μετά από μια ώρα και 39 λεπτά, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά του Madrid Open, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Αυτός είναι ο 7ος ATP προημιτελικός για τον Αρνάλντι, αλλά και ο 2ος ATP Masters 1000, μετά από εκείνον στο περσινό τουρνουά στο Μόντρεαλ. Παράλληλα αυτή ήταν η 12η φετινή νίκη του Ιταλού (12-9), ενώ απέχει μια ακόμα από τον 2ο ημιτελικό του μέσα στο 2025. 

Σε ένα αρκετά “κλειστό” παιχνίδι, αυτό που έκανε τη διαφορά μεταξύ των δύο παικτών ήταν οι ευκαιρίες για break με τον Αρνάλντι να σβήνει 6/7 break-points του Τιάφο, την ίδια ώρα που ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 5 ευκαιρίες για break. 

Ο Αρνάλντι χρειάστηκε ένα break (4-2), αλλά κι ένα τεράστιο hold (έσβησε 3 break-points) για να κλείσει το 1ο set με 6-3 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. Στο 2ο set ο Τιάφο έχασε και πάλι την ευκαιρία να φτάσει σε break χάνοντας ακόμα 2 (0/5 σε εκείνο το σημείο), ενώ λίγο αργότερα ο Αρνάλντι έφτασε σε break κάνοντας το 4-3 και αμέσως μετά το 5-3.

Ο Τιάφο μείωσε σε 5-4, ο Αρνάλντι πήρε τις μπάλες στα χέρια για να σφραγίσει την πρόκριση, ωστόσο ο Τιάφο κατάφερε αυτή τη φορά να κάνει το break ισοφαρίζοντας σε 5-5. Ωστόσο, αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game για τον Αμερικανό καθώς στη συνέχεια ο Αρνάλντι με break και hold σφράγισε τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά εκεί όπου θα παίξει είτε με τον Τζακ Ντρέιπερ, είτε με τον Τόμι Πολ.

 

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

Video highlights
Previous articleMadrid Open: Η Σφιόντεκ επέστρεψε από bagel και πήρε ρεβάνς (vids)
Next articleΚούριερ: “Ανησυχητική η απόσυρση του Τζόκοβιτς από τη Ρώμη” (vid)