Ο Λορέντσο Μουζέτι, κάνει στη Μαδρίτη ό,τι έκανε και στο Μόντε Κάρλο, καθώς μετά τη νίκη του κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, νίκησε και στον Άλεξ ντε Μινόρ, με το επιβλητικό 6-2, 6-4 παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Madrid Open για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Ο “χάλκινος” Ολυμπιονίκης στο Παρίσι πέρσι, έχει φτάσει πλέον τις 17 νίκες στο χώμα (17-3) μετρώντας από τον περασμένο Ιούλιο (Ολυμπιακοί Αγώνες), ενώ η νίκη αυτή τον έφερε ακόμα πιο κοντά στο ντεμπούτο του στο Top-10 του κόσμου. 

Ο Ιταλός και φιναλίστ στο πρόσφατο Μόντε Κάρλο, ήταν ακόμα καλύτερος από τη θέση του service, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Τσιτσιπά, τελειώνοντας το ματς με 69% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 79% των πόντων (26/33) και το 73% στο δεύτερο (11/15).

Ο Μουζέτι δεν αντιμετώπισε κανένα break-point, ενώ από την πλευρά του κατάφερε να αξιοποιήσει τις 3 από τις 10 ευκαιρίες για break. 

Ο Ιταλός με το “καλησπέρα” βρήκε break και hold (2-0), ενώ στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να βρει ακομα ένα break με τον Ντε Μινόρ να σβήνει συνολίκα 4 break-points μειώνοντας σε 3-2. Ο Μουζέτι συνέχισε να παίρνει σχετικά εύκολα holds με αποτέλεσμα να κλείσει το set με 6-4, κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο set τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρά για τον Μουζέτι, ο οποίος ένα break στην αρχή (2-1) κι ένα στο τέλος (5-2) σφράγισε τη νίκη και την πρόκριση για τα προημιτελικά εκεί όπου τον περιμενει η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά Γκαμπριέλ Ντιαλό.

 

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

Video highlights
Previous articleMadrid Open: H Σαμπαλένκα λύγισε την Κόστιουκ και πέρασε στα ημιτελικά
Next articleHighlights: Νίκες για Ντρέιπερ, Ντιαλό και Μουζέτι