Τα νέα που έρχονται από επίσημα χείλη στην Ιταλία σχετικά με τη συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα φαίνεται πως θα δώσουν τελικά την απαιτούμενη “λύση” στο μείζον θέμα που υπήρχε σχετικά με την καραντίνα στην οποία όφειλαν να μπουν οι τενίστες που θα συμμετείχαν στο Αμερικανικό Όπεν.

Οι αρχές της χώρας φαίνονται διατεθειμένες να στηρίξουν τις αθλητικές διοργανώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ιταλία το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων είναι φυσικά και το Rome Masters (20-27 Σεπτεμβρίου 2020).

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, δείχνουν πρόθυμοι να σπάσουν την καραντίνα που θα επιβληθεί στους παίκτες με την προϋπόθεση ότι θα φέρουν ιατρικά τεστ που θα δείχνουν ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

“Με σκοπό να βοηθήσουμε όλες τις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις που θα λάβουν χώρα στο επόμενο διάστημα στην Ιταλία, σε περίπτωση που έχει επιβληθεί καραντίνα σε παίκτες, προπονητές και προσωπικό λόγω της χώρας από την οποία ταξιδεύουν, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσουν την κατάσταση της υγείας τους μέσω ενός τεστ PCR που θα χρειαστεί να επικυρωθούν από τους αρμόδιους φορείς. Το τεστ πρέπει να γίνει λιγότερο από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ιταλία και ο ενδιαφερόμενος να φέρει τα αποτελέσματα του τεστ μαζί του με επίσημο έγγραφο. Αν το τεστ είναι αρνητικό, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει στο αθλητικό γεγονός με προϋπόθεση να σεβαστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο” αναφέρουν οι πιο πρόσφατες οδηγίες της ιταλικής κυβέρνησης.

Όπερ και σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για συμμετοχή των τενιστών στο επικείμενο US Open καθώς αυτό δεν θα τους στερήσει, εφόσον είναι υγιείς, τη συμμετοχή τους στο Rome Masters που ακολουθεί.

 

Κώστας Αϊτάκης