Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του lucky loser Αμερικανού και Νο87 του κόσμου, Ρέιλι Οπέλκα, χάνοντας με 7-6(5), 7-6(5) μετά από μια ώρα και 38 λεπτά μένοντας εκτός συνέχειας από το Libema Open.
The moment Opelka defeated No. 1 seed Medvedev to book his spot in the final four 🙌#LibemaOpen pic.twitter.com/Qe6MkskcpM
— Tennis TV (@TennisTV) June 13, 2025
Ο Νο11 του κόσμου, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στα μεγάλα service του Αμερικάνου, ο οποίος τελείωσε το ματς με 24 άσους και κανένα διπλό λάθος, χάνοντας και τις 3 ευκαιρίες που δημιούργησε για break.
Ο Οπέλκα από την πλευρά του είχε 72% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 84% των πόντων (47/56) και το 59% στο δεύτερο (13/22), ενώ ήταν και εξαιρετικός πάνω στο φιλέ βγαίνοντας νικητής στις 12 από τις 15 μάχες που έδωσε.
Αφού έσβησε διπλό break-point στην αρχή του 1ου set, ο Οπέλκα με 2 mini-breaks, κατάφερε να κατακτήσει το set με 7-6(5) παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. Στο 2ο σκέλος ο Αμερικανός χρειάστηκε να μετατρέψει το 1/4 σε 5/4 και από εκεί και πέρα σε 7/5 για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά εκεί όπου θα βρει είτε τον Ζιζού Μπεργκς, είτε τον Μαρκ Λαγιάλ.
Στα ημιτελικά θα βρεθεί και ο Γάλλος και Νο2 του ταμπλό Ούγκο Αμπέρ, ο οποίος κέρδισε τον Πορτογάλο Νούνο Μπόρζες με 6-1, 6-4, αλλά και ο εξαιρετικός server Καναδός, Γκαμπριέλ Ντιαλό που επικράτησε του Κάρεν Χατσάνοφ με 7-6(6), 6-4.
LIBEMA OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)