Στην πολύ δύσκολη περίοδο του 2019, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Λονδίνο για το Wimbledon, αναφέρθηκε ο Νικ Κύργιος σε απόσπασμα από το επεισόδιο της σειράς Break Point του Netflix, που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός μίλησε για τα προβλήματα που βίωνε εκείνο το διάστημα, για την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση, αλλά και για τις αυτοκτονικές σκέψεις που έκανε, μη μπορώντας να διαχειριστεί τη μεγάλη πίεση που δεχόταν.

Αυτά όμως φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν, καθώς πέρσι ο Νικ κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του 3ου Major της χρονιάς, ενώ φέτος προσπαθεί να επιστρέψει στους καλούς αγωνιστικούς του ρυθμούς, ξεπερνώντας τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί εδώ και πολλούς μήνες.

“Έπινα, έκανα κατάχρηση ναρκωτικών, σιχαινόμουν τον εαυτό μου. Αφού έχασα στο Wimbledon, ξύπνησα το επόμενο πρωί και είδα τον πατέρα μου να κάθεται στο κρεβάτι του και να κλαίει. Ήταν ένα μεγάλο καμπανάκι για μένα.

Είπα στον εαυτό μου ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω να το κάνω αυτό. Κατέληξα σε ένα ψυχιατρείο στο Λονδίνο, ώστε να μου δώσουν βοήθεια.”

“Πραγματικά σκεφτόμουν την αυτοκτονία. Όλη αυτή η πίεση, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω σου, δεν μπορούσα να τη διαχειριστώ. Μισούσα αυτό που ήμουν.

Είχα χάσει τη σχέση μου με την οικογένειά μου, είχα απωθήσει όλους τους στενούς μου φίλους. Όλο μου το χέρι ήταν γεμάτο με ουλές και σημάδια, γι’ αυτό φορούσα μανίκι, για να τα κρύψω.”

Video highlights
Previous articleLibema Open: Εκτός συνέχειας ο Μεντβέντεφ (vids)
Next articleΕΦΟΑ: “Καλό ταξίδι αγαπημένε Σταύρο Παναγόπουλε”