Ο Νικ Κύργιος ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά ότι δεν τον ενδιαφέρουν τόσο τα αποτελέσματα του στο κορτ όσο η ηρεμία που έχει στην προσωπική/οικογενειακή του ζωή.


 

Το τένις δεν ήταν ποτέ η προτεραιότητά του.

Ο Νικ Κύργιος το ξεκαθαρίζει αυτό με κάθε ευκαιρία και, υπό μία έννοια, είναι ο λόγος που δεν έχει καταφέρει, ξεκάθαρα, αυτά που μπορεί βάσει του τεράστιου ταλέντου, από την άλλη, αυτή είναι η προσωπικότητα μου, μας αρέσει δεν μας αρέσει!

Ο 25χρονος Αυστραλός προτίμησε άλλωστε να μην αγωνιστεί καθόλου στην μετά lockdown εποχή, δείγμα των προθέσεων του να έχει την προσωπική του ζωή σε πρώτο πλάνο.

“Το να παίζω κόντρα στους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, είναι κάτι που μου λείπει απίστευτα. Αλλά, η αποχή από όλο αυτό μου έδωσε την δυνατότητα να συγκεντρωθώ σε άλλα πιο βασικά πράγματα στη ζωή μου που μου έλειψαν τα τελευταία χρόνια”.

“Ακόμα και όταν είμαι στο τουρ, έχω πάντα την προοπτική ότι “το τένις δεν είναι τα πάντα”. Πηγαίνοντας από το ένα τουρνουά στο άλλο με έθλιβε και “καιγόμουν” μέσα μου για ένα διάλειμμα ώστε να επιστρέψω σπίτι. Ας ευχηθούμε ότι θα μείνω υγιής και θα συνεχίσω να παίζω τένις ώστε να προωθήσω ακόμα περισσότερο την φιλανθρωπική πλατφόρμα μου. Αυτό μου δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο”.

“Να είμαι χαρούμενος, αυτός είναι ο στόχος μου. Ποτέ δεν ήμουν ο τύπος που κυνηγούσε τα αποτελέσματα, στο ΑΟ δεν έπαιζα για μένα, έπαιζα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Αν το μυαλό μου είναι στο σωστό μέρος, όλα θα έρθουν”.

 

Κώστας Αϊτάκης