Η Πέτρα Κβίτοβα επέστρεψε στους τίτλους σε τουρνουά WTA 1000, μετά από 5 χρόνια και το Madrid Open του 2018, ενώ παράλληλα χάλασε το…πάρτι της Έλενα Ριμπάκινα που βρέθηκε πολύ κοντά από ένα σπάνιο Sunshine Double. 

Η 33χρονη Τσέχα στάθηκε  στην εμπειρία η οποία όπως είπε έπαιξε σημαντικό ρόλο για τον τελικό του Σάββατου.  “Νομίζω ότι η εμπειρία έπαιξε σήμερα σημαντικό παράγοντα στο παιχνίδι για να είμαι ειλικρινής. Έχω παίξει τόσους τελικούς. Ξέρω ότι μπορώ να παίξω καλά σε τελικό ανεξάρτητα ποιον έχει να αντιμετωπίσω.”, είπε ο Τσέχα η οποία έφτασε τους 30 τίτλους καριέρας.

“Οπότε νομίζω ότι πνευματικά ήταν πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω πως να διαχειριστώ έναν τόσο σημαντικό τελικό. Τα νέα παιδιά στο τένις ανεβαίνουν πολύ γρήγορα, είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις. Είναι πολύ κουραστικό. Η Έλενα είναι επίσης νέα, οπότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να την κοντράρεις.”, είπε χαμογελώντας η Κβίτοβα. 

Όσο για τον τελικό η Νο15 του κόσμου στάθηκε στο επικό tie-break του 1ου set το οποίο όπως δήλωσε έκρινε τον αγώνα.

“Ναι, σίγουρα το tie-break έκρινε σήμερα όλο τον αγώνα. Πιστεύω ότι ήταν το μεγαλύτερο tie-break σε διάρκεια στην καριέρα μου και θεωρώ ότι αν δεν είχα τόσο καλό service δεν θα μπορούσα να επιβιώσω.”

“Γενικά πιστεύω ότι έπαιξα πολύ καλά στο Indian Wells και απλά συνέχισα να κάνω το ίδιο κι εδώ, να συγκεντρωθώ και να πηγαίνω αγώνα με τον αγώνα. Είχα καλούς και δύσκολους αντιπάλους σε όλο το τουρνουά και νομίζω ότι το service με βοήθησε σε μεγάλο βαθμό και ειδικά σε αυτά τα courts που είναι γρήγορα και μου ταιριάζουν.”

MIAMI OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-7h)

Video highlights
Previous articleHighlights: Έτσι το σήκωσε η Κβίτοβα
Next articleMiami Open: Ο Τάισον καθυστέρησε την έναρξη του τελικού (vid)