Η Σαπφώ Σακελλαρίδη χρειάστηκε μόλις 69 λεπτά για να επικρατήσει της 28χρονης Σλοβάκας, Ίνγκριντ Βοϊτσιβνάκοβα με 6-0, 6-3 στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στην Ουγγαρία.

Η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια και Νο1 στην κατάταξη της ITF, ξεκίνησε εντυπωσιακά στο 1ο set όπου παραχώρησε μόλις 3 πόντους στο service της, ενώ εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι πέρασε και τα 15 πρώτα service που επιχείρησε χωρίς να σερβίρει καν 2ο service! 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Σακελλαρίδη ξεκίνησε με break (2-0), με την Βοϊτσινακοβα να αντιδρά προς το παρόν μειώνοντας σε 2-1 παίρνοντας πίσω το χαμένο της service, ωστόσο ακολούθησε νέο break από την Ελληνίδα τενίστρια, αλλά κι ένα εύκολο hold με το οποίο πήρε προβάδισμα με 4-1. 

Η Σλοβάκα πίεσε και συγκεκριμένα στο 7ο game, όμως η Σακελλαρίδη κατάφερε να κρατήσει ένα δύσκολο service-game το οποίο και έκλεισε μετά από 6 λεπτά διατηρώντας το προβάδισμα (5-2) για να κλείσει στη συνέχεια το παιχνίδι στο service της, αλλά και την πρόκριση για τη φάση των “16”.

 

Video highlights