Δίχως ακόμα να γνωρίζουμε τα ακριβή ονόματα των χωμάτινων τουρνουά στα οποία θα αγωνιστεί ο Ρότζερ Φέντερερ, έχουν πλέον ξεκαθαρίσει πολύ περισσότερο τα πράγματα για το πού θα δούμε φέτος τον “χωμάτινο” “Μαέστρο”!


Η απόφαση του Ρότζερ Φέντερερ να αγωνιστεί φέτος στο χώμα θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη.

Ο 37χρονος τενίστας προετοιμάζεται αυτήν την περίοδο για το comeback στο τουρ που θα πραγματοποιήσει στο Ντουμπάι, εκεί όπου στοχεύει στον αριθμό-ρεκόρ των οκτώ τίτλων, αλλά όσο πλησιάζουμε στην άνοιξη, αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για το πού θα τον δούμε φέτος στην πρώτη του γεμάτη χωμάτινη σεζόν μετά από τέσσερα χρόνια.

Δεν μιλάμε φυσικά για μια πληθώρα τουρνουά μιας και ο Φέντερερ έχει επιλέξει να αγωνιστεί στο Ρολάν Γκαρός και σε ένα τουρνουά προετοιμασίας πριν από αυτό.

Και η Μαδρίτη με τη Ρώμη διεκδικούν την “παρουσία” του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το Μόντε Κάρλο είναι πολύ νωρίς στο πρόγραμμα της χωμάτινης σεζόν και δεν θέλει να αφήσει τόσο πολύ χρόνο χωρίς ματς πριν το Ρολάν Γκαρός.

Οι επιλογές του είναι πλέον ξεκάθαρες: ή θα επιλέξει τη Μαδρίτη που του ταιριάζει περισσότερο ως επιφάνεια, άλλωστε έχει επικρατήσει δις στο εν λόγω τουρνουά (όσο παίζεται σε χώμα) ή θα προτιμήσει την πρόκληση της Ρώμης, ένα τουρνουά χρονικά πιο κοντά στο Ρολάν Γκαρός, οι συνθήκες του οποίου ομοιάζουν πολύ με το Παρίσι ενώ παράλληλα ο Ελβετός δεν το έχει κερδίσει ποτέ!

 

Κώστας Αϊτάκης