Αντικρουόμενες απόψεις επικρατούν στην Αυστραλία, δυόμιση μήνες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του Australian Open 2022, 17-30 Ιανουαρίου.

Την Τετάρτη (27/10), με νέες του δηλώσεις ο Πρωθυπουργός της Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους, ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνησή του δεν θα δώσει άδεια για να εισέλθουν στη Μελβούρνη ανεμβολίαστοι αθλητές, επιμένοντας στη θέση που εκφράζει τις τελευταίες εβδομάδες η οποία, όμως, έρχεται σε αντίθεση με την πρόθεση του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Ντάνιελ Κόλινς ο οποίος δήλωσε ότι θα τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Ο Μόρισον είπε νωρίτερα την Τετάρτη ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες θα ήταν ελεύθεροι να αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam αφού περνούσαν καραντίνα δύο εβδομάδων, υπό την προϋπόθεση ότι η Βικτόρια θα έκανε αίτηση για άδειες για αυτούς.

Όπως φαίνεται, ο Ντάνιελ Άντριους δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στην ειδική αίτηση για άδεια στους ανεμβολίαστους τενίστες.

“Εκ μέρους κάθε εμβολιασμένου Βικτοριανού που έχει κάνει το σωστό, η κυβέρνησή μου δεν θα υποβάλει αίτηση για εξαίρεση για κανέναν μη εμβολιασμένο παίκτη”, είπε ο Άντριους στους δημοσιογράφους.

“Αν δεν υποβάλουμε αίτηση για εξαίρεση, τότε δεν θα χορηγηθεί εξαίρεση και το όλο θέμα έχει ουσιαστικά επιλυθεί” πρόσθεσε.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το Australian Open 2022 θα διεξαχθεί αποκλειστικά για τενίστες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με τις ενώσεις των επαγγελματιών, το 70% των αθλητών της ATP και της WTA είναι εμβολιασμένο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του υπερασπιστή του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος είναι γνωστός αρνητής του εμβολίου και πέρασε τον ιό, στις αρχές του Καλοκαιριού το 2020.