Ο Σταν Βαβρίνκα ενδέχεται να βρεθεί στον δρόμο του Ρότζερ Φέντερερ πριν ο Ελβετός καταφέρει να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να ξαναγίνει ο Νο1 τενίστας στον κόσμο και γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον συμπατριώτη-φίλο του!

Ηταν πάντα στη σκιά του Ρότζερ Φέντερερ…

Και πώς θα μπορούσε να μην είναι όταν μιλάμε για τον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών με τον οποίον, όμως, τον συνδέει στενή φιλία και μια αμοιβαία εκτίμηση.

Αλλωστε παρέα κατέκτησαν χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο αλλά και το Davis Cup το 2014.

Ο Σταν Βαβρίνκα είναι, πιθανώς, ένας εκ των τριών αντιπάλων που θα χρειαστεί να κερδίσει ο “Βασιλιάς” για να γίνει και πάλι ο Νο1 τενίστας στην κατάταξη της ATP μετά από πέντε και πλέον χρόνια.

Ο Σταν γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για τον παλιόφιλό του αλλά δηλώνει αφοσιωμένος στους δικούς του στόχους!

“Το να ξαναγίνει Νο1 είναι πολύ ξεχωριστό όπως άλλωστε όλα όσα έχει κάνει στο παρελθόν. Θα είναι τρομερό να τον ξαναδούμε εκεί. Αν και ο προημιτελικός μαζί του θα είναι τεράστιο ματς, εγώ σκέφτομαι μόνο τον πρώτο γύρο” ανέλυσε ο 32χρονος Ελβετός.

“Είμαι χαρούμενος με το comeback μου. Δεν είμαι σε τοπ επίπεδο, θέλω ακόμα χρόνο. Αλλά παίζω τρίτη εβδομάδα σερί και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα” κατέληξε ο Stan the Man.

 

Κώστας Αϊτάκης