Το Padel έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως σε επίπεδο εγκαταστάσεων ενώ πλέον παρατηρείται και η προοπτική ύπαρξης επαγγελματιών αθλητών.

Ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Ασημακόπουλος που τον τελευταίο καιρό μετακόμισε μόνιμα στην Ισπανία για να κυνηγήσει το όνειρό του και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το padel ως αθλητής.

Ο 30χρονος πρώην προπονητής τένις, προπονητής padel και επιχειρηματίας (ιδιοκτήτης του Arena Padel), με post στα social media εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης που έχει πάρει υπό την ομπρέλα της το άθλημα του padel για το γεγονός ότι το padel δεν έχει αναπτυχθεί θεσμικά στην Ελλάδα και δεν υπάρχει πλαίσιο εκπροσώπησης σε τουρνουά του εξωτερικού.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Ασημακόπουλου

Αυτό το post το γράφω με μεγάλη λύπη αλλά και για να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου προς τους υπευθύνους του αθλήματος που αγαπώ.

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε από το Νοέμβριο του 2022 αποφάσισα να κυνηγήσω το όνειρό μου και να παίξω στο πιο υψηλό επίπεδο που μπορώ. Επικοινώνησα με την “ομοσπονδία του padel” στην Ελλάδα, ζητώντας μια κάρτα αθλητή, γιατί δίχως αυτή δεν μπορώ να συμμετάσχω σε κάποιο επίσημο τουρνουά στο εξωτερικό.

Δεν ζήτησα κάποια οικονομική βοήθεια ούτε τίποτα εξωπραγματικό παρά μόνο να μπορέσω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου και να βάλω και τη σημαία της Ελλάδας σε επίσημες διοργανώσεις padel στο εξωτερικό.

Στην αρχή η ανταπόκριση ήταν θετική κι ότι σύντομα θα βρεθεί η λύση στο πρόβλημά μου. Δυστυχώς από τότε δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη. Ούτε καν ανταπόκριση στις προσπάθειές μου να επικοινωνήσω με τους αρμόδιους.

Εξήγησα αναλυτικά την κατάστασή μου, εξηγώντας ότι είμαι 30 πια και δεν έχω πολύ χρόνο για να περιμένω κι ότι πραγματικά δεν θα ήθελα να εκπροσωπήσω κάποια άλλη χώρα, αλλά δεν έχω κι άλλη επιλογή απ’ ότι καταλαβαίνω.

Το λυπηρό είναι ότι το αγωνιστικό επίπεδο κάποιων χωρών που έχουν επίσημη ομοσπονδία padel είναι πολύ πιο χαμηλό από το επίπεδο της Ελλάδας. Αυτό που είναι κρίμα για όλους τους Έλληνες αθλητές που θέλουν να ασχοληθούν πιο σοβαρά.

Τέλος, σε λίγα χρόνια το padel θα είναι Ολυμπιακό άθλημα αλλά χωρίς ομοσπονδία θα είμαστε πάλι απλά θεατές και θα χάσουμε την ευκαιρία εκπροσώπησης μας στο σημαντικότερο αθλητικό event παγκοσμίως

 

Video highlights