Το αδιαχώρητο από κόσμο έγινε στις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ στο Καρακονερο την Κυριακή 27 Ιανουαρίου καθώς γονείς, αθλητές, ενήλικα μέλη αλλά και φίλοι του ομίλου τίμησαν την κοπή της πίτας του ιστορικού ομίλου με την παρουσία τους.

Τιμήθηκαν οι Ιατροί κύριος Πιστόλας Θέμος και κυρία Ελλη Ζήση για τις προσφερόμενες ιατρικες τους υπηρεσίες στον όμιλο κατα την διάρκεια των παγκόσμιων τουρνουά το 2018 και ακολούθησαν οι κύριοι Διακουλας Κώστας (τοπογράφος) και Ρεισης Ηλίας (πολιτικός μηχανικός) για τις εξαίρετες υπηρεσίες τους που οδηγούν σε γενική τακτοποίηση των εγκαταστάσεων.

Αμέσως μετά ακολούθησε η βράβευση των αθλητών του νησιού που διέπρεψαν και συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη γενική ετήσια κατάταξη. Με μεγάλη χαρά οι παριστάμενοι τοπικοί άρχοντες αφού εξήραν την παραγωγικότητα του ιστορικού σωματείου τίμησαν τους μικρούς και μεγάλους αθλητές .

Ο δήμαρχος Ροδίων κύριος Φώτης Χατζηδιάκος εξηρε την προσφορά των μηχανικών, ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο ΔΣ του ομίλου και επιβεβαίωσε πως θα συνεργαστεί με τον επίσης παρόντα εντεταλμένο Περιφερειακό σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού κύριο Νίκο Νικολή προκειμένου να επισκευαστούν τα γήπεδα στη ιστορική έδρα του ομίλου στο Ελλη και την δημιουργία ενός ακόμα χωμάτινου γηπέδου στο Καρακονερο που θα βοηθούσε την αναβάθμιση του ήδη 2 φορές αναβαθμισμένου παγκόσμιου τουρνουά Βετεράνων.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κύριος Αντώνης Γιανικουρης ως πρόεδρος και των ΑΧΕΠΑ ανακοίνωσε την συνδιοργάνωση με τον Ροδιακό του “AHEPA TENNIS CUP” με συμμετοχή ομογενών από όλο τον κόσμο που θα διαμείνουν στο νησί θα διδαχθούν την ελληνική γλώσσα και ιστορία ενώ μέσω του τουρνουά θα αποκτήσουν τις σχέσεις με τα υπόλοιπα παιδιά και τους δεσμούς που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.

Από την τελετή δεν έλειψαν ούτε οι διατελεσαντες πρόεδροι του ΡΟΑ κύριοι κύριοι Γιώρτσος Δημήτρης, Κατοίκας Δημήτρης και Σπανακαρας Μαυρουδης καθώς το 2019 αποτελεί χρόνια ορόσημο καθώς ο σύλλογος συμπληρώνει 70 χρόνια συνεχούς προσφοράς στο Ροδιακό αθλητισμό.

Από τη Περιφερεια Νοτιου Αιγαίου ο κύριος Νικολής ανακοίνωσε την στήριξη της περιφέρειας για Τρίτη συνεχόμενη χρόνια και στα τρία παγκόσμια τουρνουά που ανατίθενται στον ΡΟΑ καθώς και τη δέσμευση του πως θα συνεργαστεί με τον δήμο προκειμένου να πραγματοποιηθεί το έργο των τριών γηπέδων που η περιφερεια ενέταξε ήδη στον προϋπολογισμό του 2019.

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νέο λογότυπο του ομίλου καθώς ανανεώνεται και σηματοδοτεί τον ΡΟΑ της 8ης δεκαετίας.

Σημαντικές δηλώσεις έκαναν ακόμα οι κύριοι Τσοπανακης Δημήτρης, Στυλιανού, Καρατζιάς Δημήτρης, Κουνάκης Παναγιωτης,Γλυνός Μανώλης, Ατσίδη Ελπίδα, Μαριζα Χατζηλαζάρου, Παππάς Γιάννης, Υψηλάντης Βασίλης, Ιατρίδη Μικα , ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κύριος Περίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος, εκπροσωπος του λιμενικού σώματος, ο προεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κυριος Μίλτος Παγκάς και ο υπεύθυνος για τα island games κύριος Τάκης Μιχαηλίδης.