Η Γιοχάνα Κόντα θέλει να παίξει στο Αμερικανικό Όπεν, όμως ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας θέτει σε κίνδυνο την καριέρα της…


 

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο Βρετανικό τένις, η επιβεβαίωση της Γιοχάνα Κόντα, όσον αφορά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Πιο συγκεκριμένα, η Νο15 τενίστρια του κόσμου, που ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να αγωνιστεί στο Top Seed Open του Λέξινγκτον, ηττήθηκε στην πρεμιέρα της και στις δηλώσεις της αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της κόντρα στη Μπουζκόβα, αποκάλυψε τον λόγο που την έκανε να φαίνεται εξαντλημένη και κατάκοπη στο court.

Μάλιστα, τόνισε πως πλέον βρίσκεται σε κίνδυνο η συμμετοχή της στο Αμερικανικό Όπεν, αλλά και γενικότερα η παρουσία της στα εναπομείναντα τουρνουά του 2020, εξαιτίας της μονοπυρήνωσης, την οποία αντιμετωπίζει.

Τι είναι η λοιμώδης μονοπυρήνωση ; Είναι μια αυτοϊώμενη νόσος, με ήπια χαρακτηριστικά, που, όμως, μπορεί να παρουσιάσει σοβαρές και επικίνδυνες για τη ζωή επιπλοκές.

Ο Σουηδός πρώην τενίστας, Ρόμπιν Σόντερλινγκ, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το τένις σε ηλικία 29 ετών, καθώς δεν μπορούσε ούτε καν να προπονηθεί για περισσότερο από μισή ώρα, εξαιτίας της ταχυπαλμίας και του πολύ υψηλού πυρετού που ανέβαζε τάχιστα.

Τα ίδια συμπτώματα φαίνεται πως έχει και η Κόντα, η οποία χρειάστηκε να κάνει δυο ιατρικά timeouts τα ξημερώματα της Τετάρτης στο ματς με τη Μπουζκόβα, ενώ λίγο έλειψε να εγκαταλείψει το ματς, εξαιτίας της ταχυπαλμίας.

 

Δημήτρης Χαλιάπας