Το παιδί-θαύμα του γυναικείου τένις, η 15χρονη Κόκο Γκοφ, περιέγραψε το 2019 σαν ένα rollercoaster που δεν σταμάτησε ποτέ και πουθενά!


 

Ήταν, αναμφίβολα, ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς όχι μόνο στο γυναικείο τένις αλλά στον παγκόσμιο αθλητισμό!

Η 15χρονη Κόκο Γκοφ κέρδισε με το “σπαθί” της προσοχή όλων των σημαντικών ανθρώπων του τένις, μεταξύ των οποίων και του Ρότζερ Φέντερερ, με τα όσα απίστευτα έκανε στο γυναικείο τουρ σε τόσο νεαρή ηλικία!

4ος γύρος στο Wimbledon με νίκη επί της Βίνους Γουίλιαμς, 3ος γύρος στο Αμερικανικό Όπεν και παρθενικός τίτλος στο Λιντζ της Αυστρίας είναι μερικά από τα απίστευτα που έκανε η 15χρονη τενίστρια στο φετινό τουρ, εκτοξεύοντας την κατάταξη της στο Νο68 του κόσμου.

Η ίδια βίωσε όλη αυτήν την προβολή και τη μεγάλη επιτυχία σαν ένα ατελείωτο rollercoaster!

“Ήταν ένα rollercoaster που ουσιαστικά δεν τελείωσε ποτέ, μόνο τώρα που έχουμε off season! Ήταν μια υπέροχη χρονιά! Κοιτώντας πίσω, ήταν απίστευτα τα όσα έγιναν, αλλά όταν συμβαίνουν, δεν μπαίνω στο γήπεδο σκεπτόμενη ότι το λογικό είναι να χάσω, μπαίνω πιστεύοντας στη νίκη! Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία, να πιστεύεις ότι θα κερδίσεις ακόμα και αν είσαι 15 ετών” αναφέρει η Κόκο.

Το highlight της χρονιάς ήταν φυσικά η νίκη της επί της θρύλου του αθλήματος και του Wimbledon, Βίνους Γουίλιαμς.

“Ακόμα και εκεί, πίστευα στη νίκη αν και δεν μου έδινα πολλές πιθανότητες. Αυτό ήταν το μοναδικό ματς όπου μετρούσα τις δυνάμεις μου, σε όλα τα άλλα έμπαινα απλά για να κερδίσω! Φυσικά, και ο αγώνας αυτός μου έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση” θυμάται.

“Κρατάω τη συμβουλή που μου έδωσε η Μισέλ Ομπάμα. Μου είπε να μην φοβάμαι να λέω “όχι” σε πράγματα που θα μου ζητήσουν γιατί τώρα που βρίσκομαι στο προσκήνιο θα έχω πολλές προτάσεις. Προσπαθώ να κρατήσω τη συμβουλή της” καταλήγει η 15χρονη τενίστρια που θα μπει στο 2020 έχοντας ακόμα περιορισμό στον συνολικό αριθμό τουρνουά που μπορεί να αγωνιστεί στη WTA λόγω ηλικίας.

 

Κώστας Αϊτάκης