Η Σοφία Κένιν έθεσε πολύ σοφά τον επόμενο μεγάλο στόχο της καριέρας της, να διαχειριστεί δηλαδή με τον σωστό τρόπο τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Αυστραλιανού Όπεν!


 

Πόσες και πόσες νικήτριες Slam έχουμε δει να “βολοδέρνουν” μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μετά την πολύ μεγάλη στιγμή τους…

Τα παραδείγματα είναι πολλά και σε αυτή τη μακριά λίστα δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μπει η πιο πρόσφατη παρθενική νικήτρια Slam, η Σοφία Κένιν!

Απ’ότι φαίνεται, το γνωρίζει και η ίδια ότι η διαχείριση της επιτυχίας της είναι πιο σημαντική από την…ίδια την επιτυχία και αυτό ακριβώς έθεσε ως επόμενο στόχο της!

“Η Ναόμι (Οσάκα) έχει βρεθεί στη θέση μου και πολλές άλλες τενίστριες και θα ήθελα να μάθω από αυτές πολλά πράγματα. Να δω τι έκανε κάθε τενίστρια που ήταν στη θέση μου, πώς το διαχειρίστηκε. Πρέπει να μάθεις από τους καλύτερους” ανέφερε η Κένιν.

“Θα δω τι κάνουν ενώ παράλληλα έχω την ομάδα μου, τον πατέρα μου, τον ατζέντη μου και θα με βοηθήσουν στα επόμενα μου βήματα” πρόσθεσε η νεαρή Αμερικανίδα.

Η Σιμόνα Χάλεπ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Κένιν: “Είμαι πολύ χαρούμενη που την είδα να κερδίζει Slam στα 21 της. Εγώ έπαιξα τον πρώτο μου τελικό στα 22. Το να κερδίσει ένα Major σημαίνει πολλά. Πρέπει να απολαύσει τη στιγμή γιατί είναι ξεχωριστή. Είμαι σίγουρη ότι θα παραμείνει δυνατή στο μέλλον” σημείωσε η Χάλεπ.

Και οι δυο τους αγωνίζονται την εβδομάδα που μας έρχεται στο Dubai Championships.

 

Κώστας Αϊτάκης