Όπως είχε ανακοινώσει και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον αποκλεισμό από τον Αλεχάνδρο Ταβίλο στη Ρώμη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπεβλήθη σε εξετάσεις στο Βελιγράδι το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να διαπιστώσει τη σοβαρότητα από το χτύπημα με μπουκάλι που δέχθηκε αμέσως μετά τον αγώνα του κόντρα στον Μουτέ, την περασμένη Παρασκευή.

Ο Σέρβος και Νο1 του κόσμου, αποκάλυψε ότι μετά το χτύπημα είχε ζαλάδες και ναυτίες, ωστόσο την επόμενη ημέρα αισθάνθηκε καλύτερα και προτίμησε να μην κάνει κάποια εξέταση. Όμως στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ταβίλο, τόνισε ότι είχε έλλειψη ισορροπίας στο cοurt με αποτέλεσμα με την άφιξη του στο Βελιγράδι από τη Ρώμη να μεταβεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις. 

Όπως αναφέρουν τα σέρβικα ΜΜΕ ο Τζόκοβιτς πήρε άμεσα τα αποτελέσματα των εξετάσεων τα οποία ήταν “καθαρά” χωρίς να παρατηρηθούν ανωμαλίες από το χτύπημα στο κεφάλι. Τον Τζόκοβιτς εξέτασε ο νευρολόγος Δρ. Σον Μούλεν, ο οποίος χρησιμοποίησε την τεχνίτη νοημοσύνη για να υπολογίσει τη δύναμη του χτυπήματος στο κεφάλι του Τζόκοβιτς. 

Από την εξέταση προέκυψε ότι ένα μπουκάλι που πέφτει με ελάχιστη αρχική δύναμη από ύψος 2 μέτρων χτύπησε τον Σέρβο με δύναμη περίπου 79,2 newton, η οποία ειναι συγκρίσιμη με την πρόσκρουση ενός μεσαίου μεγέθους σκύλου που πηδάει πάνω σε έναν ενήλικα άνθρωπο. 

Τα ευχάριστα νέα ήρθαν για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος πλέον είναι έτοιμος να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για το Roland Garros, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι το διάστημα 26 Μαΐου – 9 Ιουνίου. 

Video highlights
Previous articleΡώμη: Στα ημιτελικά ο απίθανος Ταβίλο! (vids)
Next articleΡώμη: Βραδινός ο προημιτελικός του Τσιτσιπά την Πέμπτη