Για πολλά χρόνια, το ερώτημα αν υπάρχει διάδοχη κατάσταση στο Ισπανικό τένις, μετά την απόσυρση του Ράφαελ Ναδάλ, είχε αρνητική απάντηση. Μέχρι πριν από δύο χρόνια που άρχισε να κάνει γνωστό το όνομά του, ο Κάρλος Αλκαράζ.

Ο νεαρός τενίστας από το χωριό Ελ Παλμάρ, στα προάστια της Μούρθια, από τα 15 του χρόνια άρχισε να δείχνει τις μεγάλες δυνατότητές του, αγωνιζόμενος σε ανδρικά τουρνουά, όπως ακριβώς έκανε και ο κορυφαίος ever συμπατριώτης του, Ράφαελ Ναδάλ.

Πριν καν ενηλικιωθεί, ο Κάρλος Αλκαράζ έχει αναγκάσει ειδικούς και μη να ασχολούνται μαζί του, με αποκορύφωμα την περασινή του χρονιά όπου κατέκτησε τρεις Challenger τίτλους και δύο ITF, με αποτέλεσμα να ανέβει στο career high Νο135 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε προκριματική φάση Grand Slam διοργάνωσης και κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια που του παρουσιάστηκαν, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Australian Open.

Σε ηλικία 17 ετών και 9 μηνών, ο Αλκαράζ θα κάνει το ντεμπούτο του σε Grand Slam, βαδίζοντας στα ‘χνάρια του Ράφαελ Ναδάλ που είχε κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών και 20 ημερών, στο Wimbledon 2003 όπου έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο.