Ο Ράφαελ Ναδάλ πρωτοστατεί στην προσπάθεια στήριξης των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες στη Μαγιόρκα


 

Τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους και ένα παιδί αγνοείται μετά τις σαρωτικές πλημμύρες που έπληξαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη το ανατολικό τμήμα της Μαγιόρκας, στο δημοφιλές για τους τουρίστες αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων.

Ο Ράφαελ Ναδάλ άνοιξε τις πόρτες της ακαδημίας του, στο Μονακόρ (15 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή όπου δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα) στα θύματα της καταστροφής, προσφέροντας στέγη και φαγητό σε τουλάχιστον 50 συντοπίτες τους που επλήγησαν από την μεγάλη καταστροφή.

“Σήμερα είναι μια λυπηρή μέρα για τη Μαγιόρκα. Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Και σήμερα προσφέρουμε τα δωμάτια του Rafael Nadal Sports Center στην ακαδημία για όλους όσους το έχουν ανάγκη” έγραψε σε tweet ο 32χρονος Ισπανός πρωταθλητής.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέντρο Σάντσεζ, επισκέφτηκε τη Μαγιόρκα την Τετάρτη, κηρύσσοντας την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στην περιοχή Sant Lloreç des Cardassar, όπου πάνω από 200 άτομα εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Ο Ναδάλ, όμως, δεν έμεινε μόνο στη στήριξη μέσω καταλύματος αλλά βοήθησε και ενεργά στην αποκατάσταση των ζημιών. Την Τετάρτη και για πάνω από τρεις ώρες, βοήθησε στην απομάκρυνση λάσπης από έναν σταθμό όπου η στάθμη του νερού έφτασε μέχρι και τα δύο μέτρα.

Τη σκηνή αποθανάτισε η Marca όπου αφιέρωσε το πρωτοσέλιδό της στον Ισπανό άσο με τίτλο “ΠΑΝΤΑ ΡΑΦΑ”

Ο Ναδάλ αυτή την εποχή βρίσκεται στη Μαγιόρκα όπου προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο. Πιθανότατα να προλάβει το Paris Masters και το ATP Finals στο Λονδίνο, ωστόσο είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί ξανά μέσα στο 2018.