Η ιστορική μέρα για το ελληνικό τένις πλησιάζει! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει το πρωινό της Πέμπτης, για πρώτη φορά στην καριέρα του, τον Ρότζερ Φέντερερ!


Και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας τενίστας (εξαιρούμε τον Κύπριο Μάρκο Παγδατή) που θα αντιμετωπίσει τον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών!

Και αν για τον Ελβετό σούπερσταρ, αυτό είναι ένα απλό ματς απέναντι σε έναν εξαιρετικό τενίστα της νέας γενιάς, το να αντιμετωπίζεις Έλληνας τενίστας τον Φέντερερ, έστω και σε ανεπίσημο τουρνουά, δεν συμβαίνει κάθε μέρα.

Τουναντίον μάλιστα!

Το πρωί της Πέμπτης, λοιπόν, και σε πολύ “βολική” ώρα, 11:30 GR, οι δύο τενίστες που τους χωρίζουν δεκαεπτά χρόνια ζωής θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το τρίτο tie του Group A του Hopman Cup σε ένα ματς έχει βαθμολογική σημασία μιας και η Ελλάδα κυνηγά ακόμα την πρώτη θέση του ομίλου που οδηγεί στον τελικό του φετινού Hopman Cup.

Για να την πάρει, βέβαια, θα χρειαστεί να κερδίσει τόσο ο Στέφανος τον Φέντερερ (θα μιλάμε ίσως για τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του και ας είναι φιλικών προδιαγραφών τουρνουά), αλλά και η Σάκκαρη την Μπελίντα Μπένσιτς στο γυναικείο μονό που ακολουθεί, 13:00 GR.

Πραγματικά, θέλω να δω τις δυνατότητες του Στέφανου από κοντά. Αυτό το ματς θα μου δώσει την ευκαιρία να το κάνω” σχολίασε ο Φέντερερ λίγο πριν την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ως γνωστόν, ο Φεντ ήταν το είδωλο του Στέφανου Τσιτσιπά από τα πρώτα χρόνια που ασχολήθηκε με την αντισφαίριση.

Όχι μόνο ο Τσιτσιπάς αλλά και η Σάκκαρη θα βρεθεί στην απέναντι πλευρά του κορτ από τον Φέντερερ στο μικτό διπλό που θα ακολουθήσει!

Ανεπανάληπτες εμπειρίες τόσο για τα δύο ταλαντούχα Ελληνόπουλα αλλά και για τους Έλληνες θεατές του αθλήματος που θα δουν, επιτέλους, έναν εκπρόσωπο του ελληνικού τένις κόντρα στον “Βασιλιά” του αθλήματος.

Καλή επιτυχία, Στέφανε και Μαρία!

 

Κώστας Αϊτάκης

Video highlights