Νέες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας για την απόσυρση της τελευταίας στιγμής από την Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ η οποία δεν κατέβηκε στον αγώνα κόντρα στην 16χρονη Ρωσίδα Μίρα Αντρέεβα στο πλαίσιο του τουρνουά επίδειξης Negometal Open στη Γαλλία. 

η Κόστιουκ μπήκε στη διοργάνωση στη θέση της Ντόνα Βέκιτς που αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού περνώντας απευθείας στον τελικό όπου θα αντιμετώπιζε την Αντρέεβα, η οποία με τη σειρά της είχε κερδίσει στον ημιτελικό την Γαλλίδα, ρώσικης καταγωγής, Βαρβάρα Γκράτσεβα. 

Η αναμέτρηση, όπως ήταν λογικό, ακυρώθηκε με τους διοργανωτές να επιβεβαιώνουν ότι ο λόγος που αποχώρησε η Κόστιουκ έχει να κάνει για τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. 

Ωστόσο, ο Γάλλος δημοσιογράφος Ξαβιέ Γκοφάν με μια ανάρτηση στα social media ανέφερε ότι η Ουκρανή δέχθηκε απειλές στα social media πριν από την αναμέτρηση με την Αντρέεβα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

“Το Σάββατο το απόγευμα η Αντρέεβα κερδίζει την Γκράτσεβα και από εκεί και πέρα η είδηση διαδόθηκε στην Ουκρανία. Από εκεί και πέρα η Μάρτα υπέστη τεράστια πίεση στα social media”, έγραψε ο Γκοφάν. 

“Την Κυριακή η Μάρτα φτάνει στη Γαλλία. Το πρόγραμμα έλεγε ότι έπρεπε να περάσει χρόνο με μερικά παιδιά από το tennis club πριν από το παιχνίδι με την Αντρέεβα. Εκεί μας είπε τι συνέβη με τις απειλές που δέχθηκε στα social media και ότι δεν έχει καμία διάθεση να παίξει.”

“Προφανώς υπήρξε απογοήτευση γιατί όλα αυτά έγιναν 3 ώρες πριν από το παιχνίδι και δεν είχαμε χρόνο να την αντικαταστήσουμε.”

Παρά τα όσα έγιναν και όσα ανέφερε ο Γκοφάν στον προσωπικό του λογαριασμό, το τουρνουά έδειξε να στηρίζει την Ουκρανή αναφέροντας: “Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, δεν κρατάμε καμία κακία στην Μάρτα και θα χαρούμε να την προσκαλέσουμε πάλι στο μέλλον.”

Video highlights
Previous articleΈπιασε ρακέτα ο Τσιτσιπάς (vid)
Next articleΡούμπλεφ: “Δεν θα έπρεπε να αντιδράσω έτσι” (vid)