Ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι ο πανάξιος θριαμβευτής της φετινής Αμερικανικής swing με τον τίτλο που κατέκτησε στο Αμερικανικό Όπεν φτάνοντας τα 19 Slams, ωστόσο, ο καταπληκτικός Ντανίλ Μεντβέντεφ έχει πλέον τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της γενιάς του.


 

Ράφα 19 αστέρων, λοιπόν, μετά από έναν ΑΠΙΘΑΝΟ τελικό που, μαζί με τον τελικό του Wimbledon, συγκαταλέγονται σαν δύο από τους καλύτερους αγώνες της φετινής σεζόν!

Ο 33χρονος Ισπανός φαινόταν πως θα “καθάριζε” τον τελικό κόντρα στον Μεντβέντεφ στα τρία σετ όντας 2-0 μπροστά και με break υπέρ του στο τρίτο σετ, ωστόσο, κάπου εκεί το ρωσικό “θωρηκτό” άναψε τις μηχανές και παραλίγο να πετύχει μία από τις πιο μνημειώδεις και αναπάντεχες ανατροπές όλων των εποχών!

Μαζεύοντας όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, με πνευματική δύναμη “ρωσικού στρατού” και καταπληκτικό τένις, ισοφάρισε τον τελικό στο 2-2 και είχε τρία break point για να φύγει μπροστά με break και στο πέμπτο σετ.

Σε εκείνο το καθοριστικό σημείο του τελικού, όμως, ο Ράφα έδειξε γιατί είναι ο μεγαλύτερος μαχητής όλων των εποχών και, πιθανώς, ο πιο δυνατός πνευματικά άνθρωπος που έχει κρατήσει ρακέτα στο χέρι.

Κατάφερε να βάλει φρένο στην τρομερή αντεπίθεση του Ρώσου και τελικά να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα, με νύχια και με δόντια απέναντι στο λυσσαλέο πείσμα του “Μεντ” ώστε να καταφέρει να κλείσει αυτό το απίθανο ματς υπέρ του φτάνοντας στον μαγικό αριθμό των 19 Major!

Ωστόσο, πέραν του τεράστιου επιτεύγματος του Ράφα, αξίζουν συγχαρητήρια και στον Μεντβέντεφ!

Ο Ρώσος των τεσσάρων τελικών στην Αμερικανική swing υπερέβη τον εαυτό του για να μπορέσει να φτάσει τον τελικό σε ένα οριακό πέμπτο σετ.

Ποιος τενίστας θα μπορούσε να γυρίσει, σχεδόν, την κατάσταση με έναν Ράφα που προηγούνταν με 2-0 και break και ήταν “καβάλα” στο άλογο;

Δεν μας έρχονται πολλά ονόματα στο μυαλό πλην του Νόβακ Τζόκοβιτς, ίσως, με τον απίθανο Ρώσο να αποτελεί το ιδανικό “κράμα” αγωνιστικής απόδοσης και πνευματικής δύναμης που επιτέλους μπορεί να απειλήσει τη “δυναστεία” των Big3.

Έχει ξεφύγει πια ως ο καλύτερος τενίστας της γενιάς του, μέχρι στιγμής βέβαια όλα αυτά, καθώς τα πράγματα στο τένις ως γνωστόν αλλάζουν με θεαματική ταχύτητα…

 

Κώστας Αϊτάκης