Την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει επίσημα το καλεντάρι του ATP Tour 2022 με την 3η έκδοση του ATP Cup στο Σίδνεϊ, καθώς η ATP ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πρώτων 27 εβδομάδων της νέας αγωνιστικής χρονιάς, μέχρι το Wimbledon.

Με την πανδημία να συνεχίζει να κάνει δύσκολη τη ζωή όλων, η Ένωση Επαγγελματιών Τενιστών έκανε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο διοργανώσεων και να προσφέρει στα μέλη της τη δυνατότητα να συνεχίσουν απερίσπαστοι το έργο τους, με ασφάλεια και με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με το ATP Cup (1-9 Ιανουαρίου), με τη συμμετοχή 16 εθνικών ομάδων ενώ την ίδια εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν και δύο ATP 250 τουρνουά, στο πλαίσιο προετοιμασίας των τενιστών για το Australian Open.

Το Qatar Open που παραδοσιακά διεξάγεται την 1η εβδομάδα, μεταφέρθηκε στην 7η εβδομάδα ενώ την 8η ακολουθεί το ATP 500 στο Ντουμπάι, δυναμώνοντας έτσι την τενιστική παρουσία στη Μέση Ανατολή.

Όλα τα υπόλοιπα τουρνουά μέχρι το Wimbledon, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στις παραδοσιακές ημερομηνίες που τα έχουμε συνηθίσει, ωστόσο όλα έχουν να κάνουν με την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως.

Ο Αντρέα Γκαουντένζι, πρόεδρος της ATP, τόνισε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το καλεντάρι και μπορούμε να δώσουμε στους φιλάθλους μια εικόνα για το πρώτο μισό του 2022. Το τένις πρέπει να προσαρμοστεί στο ασταθές περιβάλλον λόγω της πανδημίας και θα συνεχίσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε άλλη μια συναρπαστική χρονιά και να καλοσωρίσουμε τα τουρνουά που δεν κατάφεραν να πραγματοποιηθούν την προηγούμενη σεζόν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

 

 

Video highlights
Previous articleOlympic Green Tennis Tournaments
Next articleΒιλάντερ: Πολύ δύσκολη η επιστροφή του Φέντερερ