Το Australian Open θα τιμήσει την Μάργκαρετ Κορτ Σμιθ στην επέτειο των 50 χρόνων από το ημερολογιακό της Grand Slam το 1970


 

Δικαίωση για την Μάργκαρετ Κορτ Σμίθ που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ τίτλων Grand Slam με 24 επιτυχίες.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Αυστραλέζα Θρύλος δεν πήγαινε στο Australian Open γιατί πίστευε ότι τα επιτεύγματά της δεν αναγνωρίζονταν όπως αυτά του Ροντ Λέιβερ που επίσης είναι κάτοχος ημερολογιακού Grand Slam.

Ο Λέιβερ κατέκτησε για δεύτερη φορά το πραγματικό Grand Slam το 1969 και την επόμενη χρονιά η Μάργκαρετ Κορτ Σμιθ κατέκτησε και τα τέσσερα μεγάλα τρόπαια την ίδια σεζόν.

“Ανυπομονώ να γιορτάσω την επέτειο των 50 ετών από το ημερολογιακό Grand Slam, με την οικογένεια και τους φίλους μου, στο Australian Open” είπε χαρακτηριστικά η Κορτ, σε επίσημη δήλωσή της στην Ομοσπονδία της Αυστραλίας.

“Είναι ένα ορόσημο στην καριέρα μου και δεν πιστεύω πόσο γρήγορα πέρασε ο χρόνος. Πάντα είναι ωραίο να βρίσκεσαι με φίλους και Θρύλους και είμαι ευγνώμων προς την Ομοσπονδία” πρόσθεσε.

Παρά την αναγνώριση, το Australian Open διαχώρισε τη θέση του με την αντίθετη άποψη της Μάργκαρετ Κορτ για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

“Όπως έχουμε τονίσει, η Ομοσπονδία δεν συμφωνεί με τις προσωπικές απόψεις της Μάργκαρετ οι οποίες έχουν καταστρέψει και πλήξει πολλούς στην κοινότητά μας για αρκετά χρόνια. Δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας για ισότητα.

Το άθλημά μας καλωσορίζει όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, την ικανότητα, τη φυλή, τη θρησκεία ή τη σεξουαλικότητα, και θα συνεχίσουμε να προωθούμε ενεργά τις πρωτοβουλίες ένταξης ευρέως σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού” ανέφερε η Tennis Australia.