Επιστρέφοντας από πολύ δυσχερή θέση σε πολλαπλά σημεία του αγώνα του κόντρα στον Σταν Βαβρίνκα, ο Άντι Μάρεϊ κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο μετά την επέμβαση στο γοφό που έκανε τη φετινή σεζόν!


 

Άντι και Σταν σας ευχαριστούμε!

Σε ένα ματς από τα παλιά, που δείχνει πόσο αναντικατάστατοι είναι αυτοί οι δύο θεσπέσιοι τενίστες στο τουρ, ο Άντι Μάρεϊ κατόρθωσε να κάνει μια ανατροπή που μόνο ένας τεράστιος μαχητής μπορεί να πραγματοποιήσει!

Αν και βρέθηκε με σετ και break πίσω, αλλά και δις με break πίσω στο τρίτο σετ, ο αιώνιος Σκωτσέζος μαχητής κατάφερε να γυρίσει πίσω από όλες αυτές τις καταστάσεις επικρατώντας του αντιπάλου του με 3-6, 6-4, 6-4 για να επιστρέψει σε τίτλο μετά το Ντουμπάι το 2017!

Ποιος θα το έλεγε πραγματικά στην αρχή της σεζόν ότι ο 32χρονος Βρετανός θα κατακτούσε τίτλο σε μια περίοδο της σεζόν όπου, αν ίσχυαν όσα ανακοίνωνε στο Αυστραλιανό Όπεν, πιθανόν να είχε ήδη αποσυρθεί από την ενεργό δράση!

Και όμως, χάρη στην απόλυτη πετυχημένη επέμβαση στο γοφό του και με τη διαρκή βελτίωσή του τις τελευταίες εβδομάδες, τελειώνει τη σεζόν με τίτλο, κόντρα μάλιστα σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο όσο ο Βαβρίνκα!

Πολύ συγκινητική στιγμή για τον Μάρεϊ που μπορεί να έχει κατακτήσει απείρως πιο σημαντικά τρόπαια, αλλά το συγκεκριμένο, μετά τα όσα έχει περάσει μάλλον αποκτά ήδη εκλεκτή θέση στην καρδιά του!

Από την άλλη, ο Βαβρίνκα θα πρέπει να είναι εξαγριωμένος με τον τρόπο που άφησε το ματς να του ξεγλιστρήσει από τα χέρια τόσες και τόσες φορές.

Ο 34χρονος Ελβετός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα προηγούμενος με σετ και break (είχε δύο break points για διπλό break στο δεύτερο σετ) αλλά δεν τελείωσε το ματς στα δύο σετ ενώ και στο καθοριστικό τρίτο σετ προηγήθηκε δις με σπάσιμο σερβίς δίχως να καταφέρει να διατηρήσει το προβάδισμά του!

Σε κάθε περίπτωση, ο “πολύ σκληρός για να πεθάνει” Μάρεϊ, επιστρατεύοντας το κυριότερο χαρακτηριστικό του όλα αυτά τα χρόνια, τη μαχητικότητα του, επέστρεψε στα τρόπαια και βλέπει με ακόμα πιο αισιόδοξο μάτι την “αυγή” της νέας σεζόν, το 2020!

 

EUROPEAN OPEN DRAW DOUBLES DRAW

Κώστας Αϊτάκης