Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει δεχτεί, αυτές τις μέρες, μια άνευ προηγουμένου, επίθεση τόσο από συναθλητές του όσο και από το κοινό για τις επικίνδυνες συνθήκες, όπως αποδείχτηκε, μέσα στις οποίες οργανώθηκε το Adria Tour.

Ωστόσο, δεν παύουν να υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι του τένις που στέκονται στο πλευρό του Νόλε βασιζόμενοι στο επιχείρημα ότι ο Σέρβος θρύλος ακολούθησε τις οδηγίες κυβερνήσεων κρατών και δεν έκανε κάτι ενάντια στους υπάρχοντες κανονισμούς.

Η νεαρή Ουκρανίδα τενίστρια, Ντιγιάνα Γιαστρέμσκα, ακολούθησε αυτόν τον δρόμο και δεν δίστασε να δηλώσει ότι, αν ήταν στη θέση του Νόλε, θα διοργάνωνε το δικό της Adria Tour!

“Όταν είσαι διάσημος και κορυφαίος στο άθλημά σου, τα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων είναι αναγκαστικά στραμμένα πάνω σου. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αποδεχτείς τον ρόλο του πρεσβευτή του αθλήματος και του ειδώλου που σου δίνεται. Είτε παίζεις στο κεντρικό γήπεδο ενός μεγάλου τουρνουά είτε σε ένα προπονητικό γήπεδο, πρέπει να δίνεις πάντα το παράδειγμα με τον καλύτερο δυνατό εαυτό σου. Κάθε χρόνο, οι τενίστες βάζουν τους στόχους τους και τις φιλοδοξίες για τη σεζόν. Με αυτά που ζήσαμε φέτος, έρχονται άλλες ερωτήσεις στο μυαλό όπως: “Πότε θα μπορέσουμε να παίξουμε πάλι” και “Πότε θα μπορούμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο”. Είμαι αναστατωμένη από τον ντόρο που γίνεται για το Adria Tour. Oι διοργανωτές και οι παίκτες δέχονται τρομακτική πίεση. Σαν να μην λαμβάνουμε υπ’όψιν ότι όλα έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων. Αν είχα την ευκαιρία να διοργανώσω ένα τέτοιο τουρνουά, θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη” ανέφερε η Γιαστρέμσκα.

 

Κώστας Αϊτάκης