Ο Γιάνικ Σίνερ είναι ο τενίστας που εντυπωσιάζει μέσα στο court, όχι μόνο για το ταλέντο που διαθέτει, την ικανότητα του και τα τρομερά χτυπήματα που βγάζει μέσα στο παιχνίδι, αλλά και για τη ψυχραιμία που δείχνει σε κρίσιμα σημεία ενός αγώνα.

Ο 19χρονος είναι γεννημένος στο Σαν Κάντιντο, έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του τένις στη Κωμόπολη της Ιταλίας, δείχνοντας από μικρός ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση.

Σε ηλικία μόλις 18 ετών έγινε ο πρώτος Ιταλός τενίστας, που καταφέρνει όχι μόνο να φτάσει σε έναν τελικό challenger, αλλά να το κατακτήσει κιόλας, κάτι που συνέβη το 2019 στο τουρνουά του Μπέργκαμο.

Η βελτίωση είναι ραγδαία για τον νεαρό, ο οποίος φαίνεται να μην έχει πρόβλημα να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια με την ίδια επιτυχία και χωρίς να τον επηρεάζει κάτι.

Η εκτόξευση στο Next Gen Atp Finals και η συνεχής βελτίωση

Ο Γιάνικ Σίνερ μπαίνοντας στα 18 του, κατάφερε να εισέλθει στους πρώτους 100 τενίστες του κόσμου, ενώ λίγους μήνες αργότερα πήρε την wild card για το τουρνουά του Μιλάνο, εκεί που έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα.

Ο 19χρονος Ιταλός έγινε ο τρίτος κατά σειρά, αλλά και νεότερος τενίστας που καταφέρνει να κερδίσει στο Next Gen Atp Finals, νικώντας στον τελικό τον Άλεξ Ντε Μινάρ με 4-2, 4-1, 4-2, πραγματοποιώντας εντυπωσιακό παιχνίδι, πιέζοντας τον αντίπαλο του και μη αφήνοντας κανένα περιθώριο.

Κύρια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του και η ψυχραιμία που βγάζει μέσα στο court

Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του Σίνερ είναι η δύναμη των χτυπημάτων του, τα οποία φέρνουν τον αντίπαλο σε μειονεκτική θέση και αρκετά πίσω στη baseline δίνοντας το πλεονέκτημα στον νεαρό Ιταλό. Ο επιθετικός τρόπος παιχνιδιού του, αλλά και η πίεση που μεταφέρει με τα aggressive χτυπήματα του ανεξαρτήτως αντιπάλου είναι από χαρακτηριστικά γνωρίσματα του 19χρονου.

Ο τρόπος που κινείται μέσα στο court και η δυνατότητα να έχει υπομονή στα μεγάλα ράλι, κάνοντας ελάχιστα λάθη είναι από τα δυνατά του σημεία.

Φυσικά, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει την ωριμότητα μέσα στο παιχνίδι, ενώ οι αντιδράσεις του ακόμη και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά δείχνουν ότι πρόκειται για έναν τενίστα, ο οποίος σίγουρα έχει το ταλέντο και την ψυχολογία για να φτάσει ψηλά στο μέλλον.

Δημήτρης Τσαπνίδης