Γαλλία και Κροατία που που μονομάχησαν στον τελικό του World Cup ποδοσφαίρου το Καλοκαίρι, είναι τα φαβορί για την πρόκριση και στον τελικό του Davis Cup 2018


 

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των αγώνων στους δύο μεγάλους ημιτελικούς του Davis Cup ανάμεσα σε Γαλλία-Ισπανία και Κροατία-ΗΠΑ.

Οι πρωταθλητές κόσμου, Γάλλοι, υποδέχονται την πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα της τελευταίας 10ετιας, Ισπανία στο ποδοσφαιρικό στάδιο της Λιλ, σε indoor hard court επιφάνεια.

Η απόσυρση της συμμετοχής του Ράφαελ Ναδάλ, μετατρέπει αυτόματα σε φαβορί τους Γάλλους που είναι σχεδόν πάνοπλοι στην προσπάθεια για επιστροφή στον τελικό της διοργάνωσης, έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του 10oυ Davis Cup της ιστορίας τους.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν μετά από κλήρωση, για τους πρώτους αγώνες της Παρασκευής, είναι: Περ-Καρένιο Μπούστα και Πουίγ-Μπαουτίστα Αγκούτ. Στο διπλό του Σαββάτου θα αγωνιστούν Μπενετό/Μαού-Γκρανογέρς/Λόπεζ.

Στον άλλο ημιτελικό που θα φιλοξενηθεί στη Ζαντάρ της Κροατίας, οι Μάριν Τσίλιτς και Μπόρνα Τσόριτς θα προσπαθήσουν να αποδειχθούν οι χειρότεροι οικοδεσπότες των Αμερικανών, θέλοντας να επιστρέψουν στον τελικό μετά από τη διοργάνωση του 2016 όταν είχαν ηττηθεί από την Αργεντινή.

Ο μοναδικός τίτλος των Κροατών στο Davis Cup ήταν το 2005 και το κίνητρό τους είναι τεράστιο.

Τσόριτς-Τζόνσον και Τσίλιτς-Τιαφό τα δύο παιχνίδια της Παρασκευής, Ντόντιγκ/Πάβιτς και Μπράιαν/Χάρισον στο διπλό του Σαββάτου.

DAVIS CUP WORLD GROUP DRAW