Το ερασιτεχνικό τένις στην Ελλάδα αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και υπάρχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, για επιπλέον χώρους άθλησης. Δηλαδή, γήπεδα τένις…

Η πανδημία, δίχως αμφιβολία, έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει το άθλημα τους τελευταίους μήνες ενώ οι συνεχιζόμενες επιτυχίες των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη δημιουργούν μια επιπλέον ώθηση σε όλο και περισσότερους Έλληνες να ασχοληθούν με το τένις.

Σύλλογοι, ακαδημίες, ιδιωτικά κλαμπ, δημοτικά γήπεδα, είναι όλα γεμάτα και μάλιστα από πολύ νωρίς το πρωί. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι πολλοί σύλλογοι αναγκάζονται να “διώξουν” κόσμο αφού δεν μπορούν να τον εξυπηρετήσουν ενώ το πρόβλημα θα διογκωθεί όταν θα αρθούν οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού και επιστρέψουν σε φουλ ρυθμούς οι ακαδημίες και τα μικρά παιδιά.

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερους χώρους τενιστικής άθλησης. Περισσότερα courts.

Η νέα Ομοσπονδία καλείται να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη ραγδαία άνοδο και ζήτηση, συντονίζοντας φορεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με στόχο την αύξηση των γηπέδων.

Οι Δήμοι πρέπει να δεχθούν την ανάλογη πίεση από τους δημότες για βελτίωση και ανάπτυξη των υφιστάμενων εγκαταστάσεων αλλά και την παραχώρηση γης ακόμα και σε ιδιώτες για τη δημιουργία νέων γηπέδων, με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας προς όφελος των δημοτών αλλά και των επενδυτών σε μια ιδανική ισορροπία.

Η πολιτεία να δώσει κίνητρα και διευκολύνσεις σε ιδιώτες που θέλουν να επενδύσουν στο τένις, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερο κόσμο να γνωρίσει το τένις και τα σημαντικά του οφέλη που πέρα από τη σωματική υγεία προσφέρει και πνευματική χαλάρωση/εκτόνωση κάτι που έχει πολύ ανάγκη ο κόσμος με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο.

Μια χώρα σαν την Ελλάδα, θα πρέπει να έχει πολλά περισσότερα από τα 1,300 γήπεδα που διαθέτει αυτή τη στιγμή, έχοντας μάλιστα το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών του τουρισμού και των ιδανικών κλιματολογικών συνθηκών για μεγάλο μέρος του χρόνου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Τσεχία με λίγο λιγότερο πλυθησμό, διαθέτει 10,000 γήπεδα και η Αυστρία 9,000.

Η δημιουργία νέων γηπέδων τένις είναι το πρώτο και ίσως πιο σημαντικό και άμεσο μέτρο που πρέπει να δρομολογηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.

Είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευνοϊκή συγκυρία και περιβάλλον για να βάλουμε γερές βάσεις για ένα καλύτερο αύριο στο Ελληνικό τένις.

Μαρίνος Ταχτσίδης – tachtsidis@tennis24.gr

Video highlights
Previous articleΖβέρεφ: “Ο Σίνερ μπορεί να γίνει Νο1”
Next articleΤο ΕΠΟΣ της χρονιάς με νικητή τον Ναδάλ (vid)