Η Πέτρα Κβίτοβα βρέθηκε με σετ πίσω κόντρα στην τρομερή Σου-Γουέι Σιέχ αλλά πραγματοποίησε μια σπουδαία ανατροπή δείχνοντας και πάλι τα τεράστια ψυχικά της αποθέματα για να προκριθεί στον μεγάλο φετινό τελικό του Dubai Championships


Σε τρία από τα τέσσερα ματς που έχει δώσει φέτος στο Ντουμπάι η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε τρίτο σετ, ωστόσο, η Πέτρα Κβίτοβα απλά αρνείται να χάσει!

Σε πλήρη αντίθεση με τη Ναόμι Οσάκα που αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο και την Σιμόνα Χάλεπ που “φρέναρε” στα προημιτελικά, η Νο4 τενίστρια στον κόσμο δείχνει ξανά τη σταθερότητα και την μαχητικότητά της με τη νέα σπουδαία νίκη επί της Σίεχ με 3-6, 6-2, 6-4.

Η Σίεχ είχε κάνει “θραύση” στη διοργάνωση αποκλείοντας στη σειρά τις Κέρμπερ και Πλίσκοβα και παραλίγο να πετύχει ακόμα έναν σπουδαίο θρίαμβο με την κατάκτηση του πρώτου σετ του αγώνα ενώ πάλεψε μέχρι τέλους το ματς υποτασσόμενη τελικά στην ανωτερότητα της έμπειρης Τσέχας.

Σε μια επιφάνεια που ταιριάζει άριστα στο παιχνίδι της, η Κβίτοβα σέρβιρε από το δεύτερο σετ και μετά πολύ ικανοποιητικά ενώ η ταχύτητα του κορτ την βοηθά τα μέγιστα στο να εξαπολύει φοβερούς winners τόσο από την πλευρά του forehand όσο και του backhand.

Πλέον, καλείται αυτή να κερδίσει την ανίκητη αυτήν την περίοδο Μπελίντα Μπένσιτς που στέρησε τη δυνατότητα υπεράσπισης του τίτλου από την Ελίνα Σβιτολίνα.

Παρασκευή, 22/2: Ημιτελικοί Dubai Championships

Kvitova (Czech Republic) beat Sieh (Taipei) 3-6 6-2 6-4
Bencic (Switzerland) beat Svitolina (Ukraine) 6-2 3-6 7-6(3)

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | OOP(+2h)

 

Κώστας Αϊτάκης